Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Sezai Matur, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a terör soruşturması açılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Matur, yaptığı açıklamada, Dündar'ın sadece dünya ve Türkiye'nin gündemine oturan TIR'larla ilgili gerçeği, fotoğraf ve görüntülerle birlikte kamuoyuna duyurduğunu belirterek, "Bu çok büyük bir gazetecilik faaliyetidir. Dünyanın tartıştığı konuda gerçeği kamuoyuna duyurması takdire değerdir. Can Dündar sadece gazetecilik yapmıştır. Hakkında soruşturma açılması kabul edilemez." dedi.

İktidarın 'gıda yardım maddeleri bulunduğunu iddia ettiği TIR'larda, silah olduğunu belgeleyen' Dündar'a soruşturma açılmasının demokrasi ile bağdaşmadığını vurgulayan Matur, şunları kaydetti: "Türkiye'de eğer demokrasi varsa bu soruşturma derhal sona erdirilmelidir. Dündar sayesinde Türk ve dünya kamuoyu çok önemli bir gerçeği öğrenmiş oldu. TIR'larda yardım malzemesi olduğunu söyleyenler bu halktan özür dilemelidir. Eğer demokrasiye inançları varsa bunu yaparlar ve Dündar hakkındaki soruşturmada sonlandırılır. Bu olay vesile edilip özgür basın susturulursa artık bütün gerçekler kamuoyundan saklanır. Herkes özgür basına, sadece işini yapan, gerçeği kamuoyuna duyaran gazetecilere sahip çıkmalıdır."