Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) Başkanı Ezgi Bahçealtı, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini kınadıklarını bildirdi.
Kadının dini, dili, ırkı olmayacağını, Özgecan'a yapılanın bir vahşet olduğunu belirten Bahçealtı, Mersin Tarsus'ta vahşice katledilen, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yasta değil, tepkili olduklarını kaydetti.
Hiçbir insanın yaşama özgürlüğünün başka bir insan tarafından elinden alınamayacağını belirten Bahçealtı, özellikle ülkede kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin gitgide artmasının endişe verici olduğunun altını çizdi.

Bu gidişata bir son verilmesi gerektiğini dile getiren Bahçealtı, "Son yaşanan Özgecan Aslan cinayeti tüm Türkiye’yi derinden sarstı ve ülkemizin halini bir kez daha ortaya döktü. Kadınlar yakılarak öldürülmeye değil, korunmaya, omuzlarda taşınmaya layıktır. Kadının dini, dili, ırkı olmaz. Kadın her yerde el üstünde tutulmalı, sevgi ve saygı görmelidir. Bu yaşanan olay insanlık ayıbını bir kez daha ülkemizde gözler önüne sermiştir. Bu olaydan dolayı üzüntümüz tarif edilemez. Cinayeti işleyen şahıslar için en ağır ceza neyse o verilmelidir. Özgecan Aslan’ın ailesine sabır diliyor, Türkiye’nin başı sağ olsun diyorum. Kadına şiddete ve kadın cinayetleri artık son bulsun." şeklinde konuştu.