Cumhuriyet Halk Partisinden İzmir Milletvekili seçilen vekiller, Fuar Atlas Pavyonunda bulunan İl Seçim Kurulundan topluca mazbatalarını aldı. Mazbata alımı için aileleriyle birlikte gelen çiçeği burnunda vekiller, ilginç görüntüler oluşturdu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Selin Sayek Böke’nin mazbatalarını İl Başkanı Bedri Serter, İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci’den aldı. Roman vatandaşların meclise yolladığı Özcan Purçu, eşi Gülseren, 7 yaşındaki oğlu Ayberk ve 2 aylık kızı Müjde ile geldi. Gazeteci Mustafa Balbay da eşi Gülşah Balbay’la birlikte gelirken, geçmiş meclisin renkli simalarından Musa Çam da giydiği Berkin Elvan’ın resmini temsil eden tişörtle mazbatasını aldı.

Mazbata sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İl Başkanı Bedri Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin mazbatasını noter vekaletiyle teslim aldığını aktarıp, “Bugün bizim karne günümüz vekillerimizle birlikte. Ben Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcımız Böke’nin diplomalarını aldım. Diğer vekillerimiz de beraber burada aldık diplomalarımızı. Bundan sonra artık Meclis’te vekillerimize çok iş düşüyor. İnşallah CHP’nin kuracağı bir iktidarda aramızdan çok ciddi bakanlar bekliyorum, il başkanı olarak. Hepinize bize katkı koyduğunuz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Serter, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun mazbatasını yarın kendisine teslim edeceğini de söyledi.

PURÇU: SESİNİ DUYURAMAYAN SESSİZLERİN SESİ OLACAĞIM

Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olan Özcan Purçu da, bugün tarihi bir gün yaşandığını, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Roman kökenli bir vatandaşın resmi milletvekili mazbatasını aldığını söyledi. Purçu, “Demokrasi açısından önemli bir adımdı. CHP tarafından yapılan ve Avrupa’da, dünyada, Türkiye’de yankı bulan bir atalımdı, meyvesini verdi ve bir milletvekilimiz oldu. Avrupa Konseyi’nde Türkiye’nin demokrasi notunun bir basamak yükseldiğini düşünüyorum. İnşallah sesini duyuramayan sessizler, tüm etnik kimlikler bu ülkede temsil edilir. Ülkemizde güzel bir demokrasi rengi yaşanır. Bu bağlamda Romanlar adına çok mutluyum, bana nasip oldu milletvekilliği. İnşallah ülkem açısından hayırlı olur. Ben canı gönülden canla başla, hiç kimseyi ayırt etmeden bu ülkede tüm kimlikler için, ülkem vatanım adına hayırlısıyla çalışacağım. Bunu da herkes görecek. Ülkeme, İzmir’e hayırlı olsun.” diye konuştu.

'MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDUM, 2-3 GÜN SONRA KIZIM DÜNYAYA GELDİ'

Mazbata almaya 2 aylık bebeği ve eşiyle gelen Purçu, “Ben ailemle geldim, 2015 yılı uğurlu geldi, milletvekili adayı oldum, 2-3 gün sonra kızım dünyaya geldi. İnşallah ülkem adına da mutlu çalışmalar yaparım. Çok sevinçliyim, onurlu ve gururluyum.” sözleriyle duygularını ifade etti.