Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kamuoyuna daha önce duyurduğu, 20 il merkezinde yap-işlet-devret modeliyle planladığı eğitim kampüsleri projesinden vazgeçti. Bu durum, yerel bir televizyon kanalının yayımladığı haber üzerine İzmir Valiliği'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı bilgiyi basın kuruluşlarına göndermesiyle ortaya çıktı. Söz konusu haberde, şehir merkezindeki tarihî okulların boşaltılacağı, binalarının özel okul ve dershanelere 10’ar yıllığına kiraya verileceği, okulların da şehirdışındaki özel kampüslere taşınacağı iddia edildi.

Haber üzerine valilikten yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: “Milli Eğitim Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın 10/12/2014 tarih ve 746445551/755.01/6293905 sayılı yazısı ile 20 il merkezi ve ilimizde yapılması planlanan eğitim kampüsleri iptal edilmiş olup var olan tarihî okul binalarının boşaltılmayacağı ve burada eğitime devam edeceği belirtilmiştir.”

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın ise yaptığı açıklamada İzmir Atatürk Lisesi, İzmir Kız Lisesi, Namık Kemal Lisesi gibi tarihî liselerin kamuoyuna mal olduğunu, buraların yap-işlet-devret modeliyle yapılması fikrinin kamuoyunda tepki çektiğini, benzer tepkilerin diğer illerdeki okullarda da yaşandığını kaydetti. Bu durumun yüksek maliyetlerin giderilmesinde sıkıntı oluşturmuş olabileceğini belirten Sarısayın, bakanlığın açıklama yapması gerektiğini sözlerine ekledi.