Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Kamu Sen İl Temsicisi Nizamettin Şenol, Milli Eğitim Bakanlığının(MEB) dershaneler konusunda yeni bir düzenleme yaparak kimseyi mağdur etmemesi gerektiğini söyledi.

Şenol, Anayasa Mahkemesi'nin(AYM) dershanelerin kapatılması kararını iptal ederek doğru bir karara imza attığını belirtti. Şenol, dershaneler bir ihtiyaç iken, ortada ciddi bir yarış varken, siyasi hesaplaşmalar uğruna satırcı mantığı ile dershanelerin kapısına kilit vurmanın doğru olmadığını başından beri dile getirdiklerini kaydetti. Şenol, "Bu noktada yapılması gereken dershaneleri ihtiyaç olmaktan çıkarmaktır. Ülkeyi yönetenler dershaneleri ihtiyaç olmaktan çıkarabilirse, o zaman bu işletmeler zaten kendiliğinden kapanır. Üstelik bu işletmelerin maddi zararını karşılamadan kapatılması hukuki de değildir." dedi.

Bu noktada AYM’nin doğru bir karara imza attığını ancak dershanelerin de okullara alternatif olmaması gerektiğini ifade eden Şenol, yapılması gerekenin eğitim sistemini belirlenen hedeflere uygun hale getirerek, dershanelere olan ihtiyacı ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti. Şenol, bu kararın "benden olmayana hayat hakkı tanımam, dükkânlarının kapısına kilit vururum" anlayışıyla hareket edilmesinin hukuken kabul görmediğinin göstergesi olduğunu dile getirdi. Şenol, şunları ifade etti: "Türkiye uzun bir süredir dershanelerin kapatılması ve eğitim kurumu yöneticiliği kadrolarına hiçbir kriter gözetmeden, siyasi iktidarın kendi yandaşlarını ataması tartışmalarını yaşıyordu. Özel okula dönüşen dershaneler ne yapacaktır, faaliyetlerini ne şekilde sürdürecektir? Bu okullara kayıt yaptıran, parasını yatıran ancak devam etmek istemeyen öğrencilerin durumu ne olacaktır? Örneğin yüksek puanla girdiği Anadolu Lisesindeki kaydını alarak, üniversite sınavına hazırlanmak için dershaneden dönüşen bir özel okula kayıt yaptıran öğrenci ne yapacaktır? Milyonlarca öğrenci, veli, dershane sahibi, dershane öğretmeni ne yapacağını bilemez durumdadır."

Nizamettin Şenol, MEB’in bu kararın ardından acil bir düzenleme yapması ve kimseyi mağdur etmemesi gerektiğini kaydetti.