Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine Torunlar Holding tarafından yaptırılan rezidans inşaatında, işçileri taşıyan asansör 32. kattan zemine çakıldı. Kaza sonucu 10 işçi hayatını kaybetti.

ÖLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Hayatını kaybeden işçilerin kimlikleri tespit edildi İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerindeki inşaatta meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve emekçilere başsağlığı dilendi.

Ölen işçilerin isimlerinin netleştiği belirtilen açıklamada, hayatını kaybeden işçilerin Tahir Kara, Hıdır Ali Genç, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Murat Usta, Menderes Meşe, Vahdet Biçer, Ferdi Kara ve Cengiz Bilgi olduğu bilgisi verildi.

VALİ MUTLU AÇIKLAMA YAPTI

Olay yerine giden Vali Mutlu açıklama yaptı. Mutlu şunları söyledi;

"Yedi cesede ulaşıldı. Aşağıda üç ceset daha var. Ölü sayısı 10. Allah'an rahmet diliyorum. 32. kattan bir asansörün boşluğa düşmüş olması. Elbette ki tedbirler noktasında nelerin eksik olduğunu sorgulamamızı gerektiriyor. Asansörde kaç kişi olduğunu bilmiyorum. O sayıyı bana veremediler. Asansörde alçıpanlar olduğunu da öğrendim.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaşananlarla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Aşağıdan yaralı çıkması mümkün değil. Çıkan herkes maalesef ölü olacak çıkacaktır. Öyle görünüyor.

Çalışmanın saat 19:00'da tamamlanması gerekiyordu. İtfaiyeye ihbar 19:45'te gelmiş. Yani olay, çalışma saatlerin dışına taşmış. En geç bir saate kadar aşağıdaki cesetleri çıkartabiliriz.

Kardeşlerimizin mekanları cennet olsun. Bu iş yerindeki kardeşlerimiz başta olmak üzere, bütün emekçi kardeşlerime, toplumumuza bir kez daha başsağlığı diliyorum."

İNŞAATTA FAALİYETLER DURDURULDU

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Şişli'de asansörün düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatta tüm faaliyetlerin durdurulduğunu bildirdi.

Torunlar GYO'dan "Acımız Büyük" başlığıyla yapılan açıklamada, eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam eden inşaattaki kazanın nedenine ilişkin ayrıntıların henüz bilinmediği aktarıldı.

19 YAŞINDAKİ İŞÇİ DE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz Nisan ayında yine aynı inşaatta meydana gelen kazada 19 yaşındaki Erdoğan Polat, inşaat sepetinin halatının kopması sonucu 15'inci kattan düşerek hayatını kaybetmişti.

BURSA'DA 1 İŞÇİ ÖLMÜŞTÜ

2012 yılında ise Torunlar İnşaat'ın Bursa'daki şantiyesinde kullanılan kule vincinin kopması sonucu vinç operatörü ölmüştü.

EMİR SARIGÜL OLAY YERİNE GİTTİ

Mecidiyeköy'de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi.

Sarıgül şunları söyledi:

"Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Asansörün 22'nci kattan, kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansör aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an ölen emekçi kardeşimizin sayısı iki ama bunun bir veya iki tane daha artabileceğini içerideki arkadaşlardan aldığımız bilgi neticesinde söyleyebiliriz. Biz Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız"

Mecidiyeköy'de yaşanan kazada asansörde iki oğlu bulunan baba güçlükle zapt edildi.