Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman il genel meclisi üyeleri, iç güvenlik paketini protesto etmek için yöresel kıyafet ve puşu takarak eylem yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tartışılan iç güvenlik paketinin geri çekilmesi için Batman İl Genel Meclisi'nde eylem yapıldı. Meclis toplantısına gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP)’li üyeler, yöresel kıyafet giyerek boyunlarına puşu takarak toplantıya katıldılar. HDP’li il genel meclisi üyesi Selim Aratemur, burada yaptığı konuşmada, önemli bir süreçten geçildiğini ve bu dönemde iç güvenlik yasası adı altında özgürlükleri ve kıyafetleri kısıtlayan ve daha çok açılım, demokratik bir yasa beklerken daha kısıtlayıcı bir yasa tasarısının gündemde olduğunu kaydetti.

Bu eylemin, Meclis'te tartışılan ve bazı maddeleri geçen bu yasa tasarısında dikkat çekmek istedikleri hususlar olduğunu anlatan Aratemir, şunları kaydetti: “Türkiye’nin açılıma, demokrasiye ve özgürlüklerin genişletilmesine ihtiyaç var. Buna dikkat çekmek için bu eylemi yapıyoruz. Umarız şimdi geldiğimiz önemli bir noktada olan çözüm sürecinde diyalogların gelişmesi ve ortak basın açıklamaların okunması, Türkiye geleceği açısından önemli adımlar olduğunu biliyoruz ve diliyoruz ki bundan sonra demokratik bir anayasa oluşsun, bütün renkleri, sesleri ve kimlikleri tanımlayan ve bu coğrafyada yaşayan insanları kucaklayan bir anayasayı birlikte yapmayı istiyoruz. Önümüzdeki süreçte önemli şeyler olacağını düşünüyoruz. Biz meclis üyeleri ve vatandaşlar olarak tüm partilerden ve hükümetten bu sürece katkı sunmalarını bekliyoruz. Kısıtlamalarla açılım olamayacağını ve daha da kısıtlanacağını düşünüyoruz ve daha kapsayıcı bir yasanın oluşmasını bekliyoruz.”