Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitesini artırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı kapsamında Kahramanmaraş  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Hangar reklam organizasyonuyla Kahramanmaraş'ta Eğitici Eğitimi Programı gerçekleşti.
AEP, ailelerin aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları (eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık) dikkate alınarak geliştirilmiş, 5 alanda toplam 23 modül ve 168 üniteden oluşan programın müfredatı, 23 adet kitabı, formatör ve eğitici yetiştirme programları Talim Terbiye Kurulunca onaylı olup, Bakanlığın bizzat kendisinin resmi sertifika dağıtabildiği tek eğitim programı olduğu belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ VE HER YERDE YAPILIYOR

Gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için çalışmalarını ileriye yönelik yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta 5 gün sürecek seminer dizesi hazırladı. Bilinçli medya konusunun işlenmesi için katılımcılara  bilgiler veren Gazetemiz Yazı İşleri Mesut Tuğrul, medyanın kullanımı konusunda, katılımcılara bilgiler verdi. Aileleri bilinçli bir şekilde eğitecek olan eğitimcilere yönelik seminerde konuşan Tuğrul: “ Medya bir habere ve olaya nasıl bakması gerektiğini ve o olay hakkında yorum yapma düşüncesini sağlar” dedi.
Katılımcıların pür dikkat dinlediği seminerde, medyanın yeni geldiği konjöktürü anlatan Tuğrul: “Çocukların zararlı alışkanlıkları olmasın diye kanalların logolarının yanlarında uyarıcı işaretler var. Bu medyanın belli bir konuma geldiğini ve ülkenin genç beyinlerinin yetişmesine katkı sağlamaktır. Bunun yanı sıra, ülkenin herhangi bir noktasından veya kendi şehrinden doğru, ve tarafsız bir şekilde haber almayı sağlar” ifadelerini kullandı.