Medya Etik Konseyi (MEK) Başkanı Halit Esendir, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Esendir, Gazetecilere baskıyı şiddetle kınıyoruz dedi.

MEK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Gazeteciler için gözaltına alınması, evlerinin aranması ya da dava açılması hatta tutuklanması sıradan hale gelmiştir. Son örneği de gazeteci yazar Mehmet Baransu olmuştur. Dün sabah saatlerinde Eyüp’teki evinde yaklaşık 10 saatlik aramanın ardından gözaltına alınmıştır.

Bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilmesinin ardından sorgusu yapılmadan mahkemeye sevk edildiği belirtiliyor. Avukatının belirttiğine göre savcılık, ifade almadan Baransu’yu tutuklanma talebiyle mahkemeye göndermiştir." denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "İktidarın hedefindeki gazeteciler arasında ilk sıralarda alan Baransu’nun son bir yılda 5 defa gözaltına alınması ve daha sonra serbest bırakılması, gazetecilere yapılan baskı ve yıldırmanın en somut örneğidir. Baransu’nun şahsında yapılan zorbalık ve baskılar bütün muhalif gazetecilere gözdağı vermek anlamını taşımaktadır. Gazetecilere yönelik gözaltına alma ve tutuklamalar, gözdağı vermeler, baskı ve yıldırmalar kabul edilemez. Medya mensuplarına yapılan her türlü susturma, gözdağı ve yıldırma girişimlerini şiddetle protesto ediyoruz."