Muhalif medyaya yapılan operasyonu değerlendiren CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, basına yapılan operasyonun diktatörlüğün son aşamasına gelindiğinin ilanı olduğunu söyledi.

Günler öncesinden inanmak istemediğimiz ‘muhalif medya kuruluşlarına baskın haberinin bugün hayata geçirildiğini söyleyen CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Türkiye muhalif medyaya yapılan baskınlarla güne uyanmıştır. Günler öncesinden inanmak istemediğimiz ‘muhalif medya kuruluşlarına baskın yapılarak kapatılacağı’ iddiası Fuat Avni isimli twitter adresinden yer almıştır. Ne yazık ki bu iddialar gerçek olmuştur ve bu medya kuruluşunun iddiası ise vahimdir. Bu medya kuruluşuna yapılan baskın Akçakale sınır kapısından devlet görevlilerinin gözleri önünde terör örgütü İŞID’e silah yapımında kullanılan malzemelerin geçiriliş görüntülerinin yayınlanması ile aynı güne denk gelmiştir.” dedi.

Dünyanın gözü önünde gerçekleşen medyaya baskının utanç verici olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Şahbaz, “Özellikle muhalif medyaya yapılan baskınlar toplumu tamamen susturmaya yönelik operasyonlardır. Bütün dünyanın gözleri önünde olmaktadır. Bu ülkemiz adına çok büyük bir utançtır. Muhalif söylemleri haber yapan medyaya yapılan baskınlar Türkiye’de bir diktatörlük üzerine düzeninin kurulmak istendiğinin, kurulmasının son aşamasına gelindiğini de gözler önüne sermektedir. Demokrasinin en önemli unsuru olan basının susturulması ve yok edilmeye çalışılmasını şiddetle kınıyoruz.” şeklinde konuştu.