Faili meçhul davasında sanık olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, ifade verdi. Sorgusunun ardından basın mensuplarına görüntü vermeyen Ağar, kendi aracı yerine otoparktan sivil polis aracına binerek adliyeden ayrıldı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ağar, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonundan görüntülü ve sesli bağlantı (SEGBİS) ile katıldı. Sabah saatlerinde başlayan duruşmada Ağar’ın sorgusu öğle saatlerine kadar sürdü. Ağar saat 13.15’te adliyeden ayrıldı.

Basın mensupları Ağar’ın cipinin bulunduğu noktada çıkışını bekledi. Koruma polisleri ve güvenlik görevlileri önce basının kapı önünden görüntü alamayacağını söyleyerek engellemek istedi. Basın mensuplarının tepkisi üzerine belli bir mesafeden görüntü çekebilecekleri söylendi.

Bu sırada sivil polisler sivil polis aracıyla adliyenin otoparkına gitti. Basın mensuplarının beklediği noktada bir süre sonra Ağar’ın cipi de hareket etti. Ağar’ın basına görüntü vermemek için otoparktan sivil polis aracıyla adliyeden ayrıldığı belirtildi.