Hakkari Uludere’de 2011 tarihinde 34 kişinin bombalanarak öldürülmesine ilişkin yaptığı haberden dolayı yarın hakim karşısına çıkacak tutuklu gazeteci Mehmet Baransu, Uludere’yi unutturmak istemeyen tüm kesimlere çağrıda bulundu. Baransu, “Benim için değil, Uludere’de öldürülenler için adliyede olun. Bir katliamı açığa çıkarmak ne zaman suç oldu?” dedi.

Mehmet Baransu, ‘Uludere katliamının faili bulundu’ başlıklı çağrısında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Selahattin Demirtaş özelinde Uludere katliamına duyarlı tüm aydınlar, gazeteciler ve vatandaşlara… Uludere’de 34 insanımız katledilmiş, dosya kapatılmıştı. Hesap veren olmamıştı. Bu katliamın sorumlusu bulunmuş, sorumlusu benmişim.

Yarın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ‘hesap’ vermek üzere savcı karşısına çıkacağım. Suçum; devlet güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, açıklama, 2937 sayılı MİT kanununa muhalefet, devletin kurum ve organlarını aşağılamaymış.

Şimdi soruyorum; madem Uludere’de yazdıklarım doğru, belgeler gerçekti, soruşturmayı neden kapattınız? 34 masum insanı katlederken sizler mi ben mi devletin kurum ve organlarını aşağılamış oldu? Çoluk çocuk katletmek ne zaman devletin gizli belgesi oldu? Bir katliamı açığa çıkarmak ne zaman suç oldu?

Uludere’yi unutturmak istemeyen tüm vatandaşları yarın adliyeye bekliyorum. Benim için değil, o 34 masum insan için orada olun!”