Devletin gizli belgelerini temin etmek iddiasıyla Silivri Cezaevi'nde 9 aydır tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, hakkında GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı gerekçesiyle açılan 'darbe' davasının ilk duruşmasında, hazırlık yapamadığını belirterek ifade vermedi. Karayolu ile Mersin’e getirilen Baransu, tekrar İstanbul Silivri Cezaevi'ne dönmek üzere yola çıktı.

Balyoz Darbe Planlarını yayınlamasının ardından 'Devletin gizli belgelerini temin etmek' iddiasıyla Silivri Cezaevi'nde 9 aydır tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı gerekçesiyle açılan 'darbe' davasının ilk duruşmasına katıldı. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında Baransu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nde (SEGBİS) sesinin iyi anlaşılamadığı gerekçesiyle savunmasını yapamaması üzerine mahkeme başkanı tarafından bizzat duruşmaya katılmasına karar verilmişti. Baransu karayolu ile uzun bir yolculuğun ardından Mersin’e gelerek ilk duruşmaya katıldı ancak hazır olmadığı ve dosyanın kendisine ulaşmadığını belirterek savunmasını ileri bir tarihte yapmayı talep etti. Mahkeme heyeti talebi yerinde bularak Baransu’nun daha sonraki duruşmada savunmasını yapmasını kabul etti. Yarına ertelenen oturuma da katılmak istemeyen Baransu, Jandarma ekipleri ile Silivri Cezaevi'ne dönmek üzere yola çıktı.

Aynı davada yargılanan Sincan Cezaevi'nde başka bir suçtan tutuklu bulunan Eski Emniyet Başmüfettişi Anadolu Atayün ise Konya’daki başka bir duruşması nedeniyle Mersin’deki davaya katılmadı. Bazı şüpheli ve müştekilerin ifadesinin alındığı duruşmaya yarına kadar ara verildi.