Balyoz darbe planı belgelerini temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun babası Bahattin Baransu, oğlunu cezaevinde ziyaret etti. Bahattin Baransu, "Ne zaman ki hak ve hakikat birilerinin işlerine ters geldi, o zaman Mehmet’in lehine gelecek işleri aleyhine çevirmeye çalıştılar." diye konuştu.

Balyoz darbe planıyla ilgili 5 yıl önce yaptığı haberlerden dolayı evi basılıp gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu’yu babası Bahattin ve eşi Nesibe Baransu cezaevinde ziyaret etti. Baba Baransu, Metris Kapalı Cezaevi’nden çıktıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Oğlunun büyük bir haksızlığa maruz kaldığını söyleyen Bahattin Baransu, “Mehmet’in morali çok düzgün. Bizi çok iyi karşıladı. Gayet neşeli. Kendisi tek kişilik ve hücreyi andırır bir koğuşta. Bütün sosyal haklardan yoksun.” ifadelerini kullandı.

Kendi geçmişinin de adliyeye dayandığını belirten Baransu, “Adliyede geçen bir hizmetim vardı. Oğluma isnat edilen suçu mesnetsiz buluyorum. Çünkü oğlum bu suçtan dolayı iki arkadaşıyla beraber zannedersem 2010 yıllarında soruşturma geçirmişti. Soruşturma sonucunda takipsizlik verildi. Ve bu takipsizlik kararı, ilgili mercilerce itiraz edilmediğinden kesinleşmişti. İkinci bir sefer aynı suçtan dolayı susturmak için cezaevine atıldı. Buna eminim adalet tecelli edecektir. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah’ı var.” şeklinde konuştu.

Mehmet Baransu’yu tek maaşla yetiştirdiğini söyleyen Bahattin Baransu, şöyle devam etti: “6 çocuğum var. Bunlar içerisinde Mehmet 4 numara. Çocuklarımı yetiştirirken gayet titiz davrandım. Çok zorlandım. Bu vesileyle Cenab-ı Allah yardım etti. Cenab-ı Allah kalbime göre işimi ihsan etti. Mehmet Baransu'nun mesleğe adım attıktan sonra yaptığı haberlerden dolayı takdir edildiğini siz de biliyorsunuz. Ne zaman ki birilerinin işlerine hak ve hakikat ters geldiği zaman, Mehmet’in lehine gelecek işleri aleyhine çevirmeye çalıştılar. Bu süreç böyle devam ediyor. Bizleri seven herkese selam gönderiyorum.”