Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya Zonguldak'ta da vatandaşlardan destek yağıyor. Hukuksuz uygulamaya tepki gösteren
80'lik Mehmet Cingöz de soluğu banka şubesinin önünde aldı. Zonguldak'taki oğlunu ziyaret ettikten sonra dün akşam memleketi Balıkesir'e dönerken Kozlu ilçesinde öğrendiği haksız operasyon üzerine oğlunun evine geri dönen Mehmet Cingöz, sabah ilk iş olarak Bank Asya'nın yolunu tutarak 100 TL'lik yol parasını yeni açtırdığı hesabına yatırdı.

Bir süredir Zonguldak'ta öğretmen olan oğlunun yanında kalan 4 çocuk, 6 torun sahibi Mehmet Cingöz, dün akşam memleketi Balıkesir'e gitmek üzere yola çıktıkları sırada Bank Asya'ya yapılan operasyonu öğrenince yolculuğunu erteleyerek bugün bankada hesap açtırdı. Sabah saatlerinde bankaya gelerek görevliden yardım isteyen Mehmet Dede, "Bankaya hesap açtırmaya geldim. Balıkesir'den buraya oğluma misafirliğe gelmiştim. Yoldan geri döndüm. Hesap açtırmak için geri döndüm. Cebimde 100 TL yol parası vardı, sırf hesap açtırmak için yoldan döndüm buraya geldim. Hesap açtırıp o parayı bankaya yatırdım. Kayınbiraderimin ağır hasta olduğunu duyduk. Memlekete dönüyorduk bu olayı duyunca gece geri döndük. Hesabımı açtırdım, 100 lira olsa da paramı yatırdım, birazdan tekrar yola çıkacağız." dedi. Bu arada bazı vatandaşlar ise "Para çekmeye değil para yatırmaya geldik" ve "Seninleyiz Bank Asya" yazılı döviz taşıdı.

"BİZ 28 ŞUBAT'TA, BUNLARA DUA ETMEK İÇİN UMREYE GİTMİŞTİK"

Maden ocaklarından emekli olmasının ardından esnaflık yapan İsmail Hakkı Yılmaz ise evinde biriktirdiği parasını Bank Asya'daki hesabına yatırdığını kaydetti. Yapılanların zulüm olduğunu belirten Yılmaz, "Hesabım vardı. Üzerine takviye olsun diye ve bu zulümlere dur demek için elimde ne varsa topladım getirdim. Hepsini bankama teslim edeceğim. Şunları görenler görsün. Çocuklarıma ve hanıma da hesap açtım. Gelip görsünler hesap var mı yok mu? Bu zulümden başka bir şey değil. Biz 28 Şubat'ta, bunlara yeminle söylüyorum dua etmek için umreye gitmiştik. Hainliği bunlar yaptı bize. Yapılanlara sadece 'ya insaf' diyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Kırkgöz isimli öğretmen ise "Bankaya yapılanı duyunca hemen geldik. Çoluk çocuk kumbarada ne varsa getirdik. Bankanın batmayacağı belli. Bu bir algı operasyonu. Biz de destek için buradayız." dedi.

20 yıllık esnaf Aydın Özdemir, bütün aile ferdi olarak hesap açtırmaya geldiğini dile getirdi.

Mustafa Demirel isimli genç ise bedelli askerlik için biriktirdiği bütün parasını Bank Asya'daki hesabına yatıracağını anlattı.