Ankara Pursaklar ilçesinde Samanyolu’na bağlı Mehmet Eroğlu ilk ve ortaokuluna 6 bakanlığın müfettişleri polis eşliğinde baskın denetim yaptı.

Denetlemeye gelen müfettişleri; okul müdürü Yavuz Gelik ile avukat Yavuz Porikli karşıladı. Okul yetkilisi, denetleme ekibine “Gelmişsiniz, bir yazıyı gösterip denetim yapıyorsunuz. Bir kimlik göstermiyorsunuz, kusura bakmayın, burası benim evim sayılır, giren kişinin kim olduğunu bilmem lazım." diyerek kimliklerini göstermesini istedi.

Bu esnada okul çalışanlarından birinin cep telefonu ile görüntü çekmesi denetim yapanları rahatsız etti. Kayıt alınmaması konusunda kısa süreli tartışma yaşandı. Okul avukatı, “Lütfen siz bizim, biz de sizin işinizi kolaylaştıralım” diyerek ortamı yatıştırdı.

Okulun kantinini denetleme esnasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan gelenler, personel için gelen öğle yemeğinin sıcaklık değerini ölçerek “En az 73 derece olması gerekiyor, şu anda 54 derece.” dedi.

Okulda bütün oda ve sınıfları da dolaşan, evrakları inceleyen bakanlık personeli ile polislere çay ikramında bulunuldu. Görevliler, okulda bir şey bulamadan ayrıldı.