Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyini ziyaret için İmralı'ya gitti. Ağabeyine şeker götüren Öcalan, ağabeyinin şartlarının düzeltilerek, avukatlarıyla görüştürülmesini istedi. Öcalan'ı en son iki hafta önce kız kardeşi Fatma Öcalan ile dayısı Süleyman Arslan ziyaret etmişti.

"HUKUK DEVLETİNDE HERŞEY EŞİT OLMALI"
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile adadaki mahkumlardan PKK'lı Cumali Karsu'nun kardeşi Hanefi Karsu, İmralı Adası'na gitmek için sabah saatlerinde özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önüne geldi. Bir süre işlemlerin yapılması için araçta bekleyip gazete okuyan Mehmet Öcalan, otomobilin camından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ağabeyinin iki yıldır avukatlarıyla görüştürülmediğini söyledi. Mehmet Öcalan, "Söylenecek çok şey var fakat insani anlamda birkaç şey söyleyeceğim. İki senedir orada ağabeyim Abdullah Öcalan veya Apo ne isim koyarsan koyabilirsin. İki senedir avukatlarıyla görüşme yapılmıyor. Geçen hafta dördüncü pakette müebbet hapis yatanlarla ilgili bir madde varmış. Avukatlar daha mahkemeye başvurmadan önce, yani o karar alınıyor, daha sonra da Apo'ya 'o yasadan faydalanma hakkı yoktur' deniyor. Hukuk devletinde böyle şeyler olmamalı. Yani herşey eşit olmalıdır. Daha mahkemeye gitmeyen bir madde, yetkili kişiler 'Abdullah Öcalan bu yasadan asla yararlanmayacak' diyor. Bu yapılan hukuk devletine uygun düşüyor mu?" dedi.

ÖCALAN İÇİN VİLLA YAPILDIĞINI SÖYLÜYORLAR
Sürecin tek taraflı yürümeyeceğini ve bunun için ağabeyinin en büyük katkıyı yaptığını da sözlerine ekleyen kardeş Öcalan, şöyle konuştu:

"Bir de şunu söylemek istiyorum. Süreç diyorlar. Süreç tek taraflı yürüyemez. Biz gerçekten elimizden gelen tüm katkıyı sunuyoruz. Bölgedeki tüm insanlar da katkı sunuyor. Bu süreç demokratik şekilde çözülecekse bunun iki tarafı olmalıdır. Eğer gerçekten çözüme gidilecekse. Türk basınında Abdullah Öcalan için villa yapıldığı yazılıyor. Onu diyenler bir ay oraya gidip yatsınlar. 12 metrekarelik o çukurun içerisinde yatsınlar. Şu an bu sürece en büyük katkıyı Abdullah Öcalan sunuyor. Onun şartlarının değiştirilmesi gerekir. Yani bu şartlarda katkı belli bir yere kadar yapılır. Bu katkıyı yapacak imkanı yoktur. Ben orayı 14 seneden bu yana biliyorum. Bunu söyleyen dışarıdaki siyası belli şahsiyetler bir ay, iki ay eğer orada yaşayabilecek durumdalar ise o villalar onların olsun. Biz şu an aile ve bayram ziyareti için buradayız. Bu bizim yasal hakkımızdır. Abdullah Öcalan davası ne kadar siyasi olsa da bunun bir tarafı da hukukidir. Hukuki gereklerin yerine getirilmesini bekliyoruz."

"DEMOKRATİK ÜLKEDE OLACAK ŞEY MİDİR?"
Mehmet Öcalan, adaya bir an önce avukatların gitmesini istediklerini de belirterek, sözlerini "Avukatların ziyareti fayda getirecektir. İki senedir 5-6 tane tutuklu oradadır. Avukatlarıyla görüşmemişler. Bu demokratik bir ülkede olacak şey midir? Bir an önce avukatların gitmesini bekliyor ve istiyoruz" diyerek tamamladı.

Mehmet Öcalan ve Hanefi Karsu, yaklaşık 45 dakikalık bekleyiş sonrası işlemlerinin tamamlanmasının ardından jandarma komutanlığına alındı. Öcalan ve Karsu, buradaki üst aramasından sonra jandarmaya ait araçla adaya ulaşımın sağlandığı Gemport limanına, oradan da tekne ile adaya götürüldü. Mehmet Öcalan ile Hanefi Karsu'nun ellerindeki paketlerde şeker olduğu öğrenildi. Mehmet Öcalan yaklaşık bir ay önce de ağabeyiyle görüşmüş ve İmralı'dan dönüşünde Abdullah Öcalan'ın sağlık sorunu olduğunu öne sürerek, bağımsız doktorlardan oluşan bir heyetin muayenesini istediğini söylemişti.

Kaynak: Habertürk