Mehmet Şevket Eygi röportajında, İktidar-Cemaat savaşının ülkeye zarar verdiğini ifade etti. Eygi "Türkiye'de Müslümandan çok İslamcılar iktidarda, bu iktidarın içinde hergeleler var." dedi.

İşte o röportajdan önemli başlıklar:

BAŞBAKAN ÇOK SABIRLI DAVRANDI
İktidar mecbur kaldı. Bir yıl önce, Başbakan ikinci ameliyata gireceği sırada, hesaplı kitaplı bir saray darbesi yapmak istediler. MÃŽT Başkam'nı çağırıp sorgulamak, tutuklamak istediler. Başbakan'm kulağına kar suyu kaçtı, ameliyata girmedi ve durdurdu bu işi. MİT krizi saray darbesiydi. Başbakan durdurdu, çok sabırlı davrandı. Son hadiseyle (Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu) ip koptu.

GÜCÜ PAYLAŞAMIYORLAR
Siyasi iktidar ile cemaat, vesayet rejimini birlikte yıktı. Şimdi iktidar gücünü paylaşamıyorlar. İktidar taviz veremez. 

MÜSLÜMANLAR ARASINDA SAVAŞ HARAMDIR
Bugün Türkiye'de Müslümanlardan çok İslamcılar iktidarda. Siyasi iktidarlar, kapağı olmayan, büyük bal kavanozu gibidir. Ne kadar sinek ve arı varsa etrafında tavaf eder. Gerek siyasi iktidar, gerekse cemaatin içine, dindarlıkları tamamen yüzeysel olan birtakım düşük, kalitesiz insanlar hatta hergeleler girmiş. Bunlarla temiz kalmanın imkânı yok. Cemaatin de dershanelerle ilgili maddi menfaatleri var.

Sadece hizmet işi değil, 7 milyar dolarlık gelir kaynağı bu. Buradaki ahlak ile finans sınırı nerede başlıyor, nerede bitiyor bilmiyoruz. Türkiye Müslümanlarının dini, İslami ve kültür seviyesi çok düşük. Gerçekten dindar bir toplum olsaydık iktidarla cemaat arasındaki bu korkunç savaş patlak vermezdi. Müslümanlar arasında savaş haramdır.''

'CEMAAT YENİ BİR İSLAM PEŞİNDE'
Ne hükümet ne de cemaat laik. İki taraf da dindar. Fakat tabii dindarlığın da meşrebi var. Türkiye'de birtakım değişiklikler yapılmak isteniyor. Klasik İslam'ı kaldırıp yeni bir İslam getirmek istiyorlar.

FAZLURRAHMAN'IN MEZHEBİ
Dinde değişim, yenilik, ılımlılık istiyorlar. Light İslam istiyorlar. Pakistan'da zuhur etmiş ve oradan kovulmuş, Ankara'ya gelmiş, oradan Chicago Üniversitesi'ne gitmiş Fazlurrahman'ın tarihsel mezhebini Türkiye'ye getirmek istiyorlar. Bu zat Kuran'daki 300 küsur kesin ayetin bu devirde hükümlerinin geçersiz olduğunu iddia ediyor.

Cemaat, dinler arası diyalog ile Sünni Müslümanlığın sınırlarını aşmıştır.