Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım’da yapılacak seçimde 90’lı yılların gerilimli yıllarına dönüş ile 2023 hedefine gidiş arasında bir tercih olacağı uyarısında bulundu. Şimşek, “Tercih milletimizindir.” diye konuştu. Şimşek, Avrupa Birliği hala bu ülkenin sorunlarının ilacı olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda 1 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde uyarılarda bulundu. “Pazar günü sandıkta yapılacak tercih 90'lara dönüş ile 2020'lere gidiş arasında bir tercih olacak” diyen Bakan Şimşek, şunları kaydetti: “Ya Türkiye 2023 hedefine yükselecek ya da 90’lı yılların çatışmalarına, tartışmalarına, gerilimlerine, koalisyonlarına döneceğiz. Tercih milletimizindir.”

‘KİM NE DERSE DESİN, AB BİZİM İÇİN HALA İLHAM KAYNAĞI’

Avrupa Birliği'nin hala ilham kaynadığı olduğunu açıklayan Maliye Bakana, “AB sürecini yeniden çok güçlü bir şekilde biz canlandıracağız. Biz ABD ile AB arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması dışında kalamayız. Biz o anlaşmanın merkezinde olacağız. Hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlükler. AB hala bu ülkenin sorunlarının ilacı. Ortadoğu’da devletler bölünüyor, yeni sınırlar çiziliyor. Halbuki Avrupa yaptı? 28 ülke var, belki 280 etnik grup var. 80 tane farklı lehçe ve dil var. Bunlar birleşiyor, sınırları yok ediyorlar. Avrupa’nın tek bayrağı, tek para birimi var. Avrupa uzun vadede neredeyse Avrupa İmparatorluğu’na dönüşecek. Yani Avrupa Birleşik Devletleri'ne dönüşecek. Türkiye ve Ortadoğu’da niye yeni sınırlar konuşulsun?”