AK Parti Karabük İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İç Güvenlik reformuna MHP ve CHP'nin neden karşı olduğunu anlayamadığını söyledi. Şimşek, Valilik ziyaretinde ise dolara müdahale etmeyeceklerini, bunun Merkez Bankasının görevi olduğunu söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karabük'te AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı. Burada İç Güvenlik Paketi'nden bahseden Bakan Şimşek, insanların gösteri yapma hakkı ve özgürlüğü olduğunu ifade etti. Şimşek, "Tabii ki insanlarımızın gösteri yapma hakkı var. Kendilerini ifade edecekler. Ama hiç kimsenin kamunun veya vatandaşın malına ve canına kastetme hakkı yoktur. Başkasının işyerini yakma, şehirlerimizi savaş alanına döndürme hakkı yok. Molotof kokteylleriyle otobüsleri yakmaya hakkı olabilir mi?" diye konuştu.

Pakete HDP’nin karşı olmasını anladıklarını ifade eden Şimşek şöyle devam etti: "HDP'yi bir noktaya kadar anlarsınız. Onlar bugüne kadar şiddeti arkasına alarak devam etti. MHP bu kuyruğa nasıl takılıyor? Hangi mantıkla iç güvenlik reformuna karşı çıkıyor? CHP hangi mantıkla bu tür olayları ve tedbirleri engellemeye karşı çıkar? İşte burada renkler ortaya çıkıyor. Çünkü onlar Türkiye istikrarsızlaşsın biz de ondan nemalanalım. İktidar zayıflasın.. böyle bir mantık olabilir mi?"

Kongreden sonra Karabük Valisi Orhan Alimoğlu‘nu ziyaret eden Bakan Şimşek, bir gazetecinin 'dolardaki yükselişle ilgili bir müdahale söz konusu olacak mı?' sorusu üzerine, "Günübirlik piyasa hareketleri üzerine yorum yapmıyorum. Kurla ilgili bir müdahale söz konusu olacaksa onu Merkez Bankamız değerlendirir. Dolayısıyla olaya o çerçevede bakmak lazım." cevabını verdi.