İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde düzenlenen baskın Anadolu’daki cemiyet başkanlarınında tepkisini çekti. Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, “Tek tip bir medya modeli yaratılmaya çalışılıyor.” dedi.

Medya baskınlarının özgür ve demokratik bir ülkede görülemeyeceğini hatırlatan Mehmet Yazıcı, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz maalesef zor bir dönemden geçiyor. Basınımız olağanüstü dönemlerde bile görmeye alışmadığımız bir biçimde baskı altına alınmak isteniyor. Anayasamızın ‘devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır’ şeklindeki açık hükmünün aksine, devlet erkini ellerinde bulunduranlar basını zapturapt altına almaya, susturmaya çalışıyor. Güpegündüz gazeteler-televizyonlar basılıyor. Gazeteciler işten attırılıyor. Tek tip bir medya modeli yaratılmaya çalışılıyor. Suçüstü yakalananlar, eleştiriye katlanamayanlar, sadece duymak istediklerini söyleyen-yazan bir medya istiyor. 7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmeyenlerin ülkemizi her anlamda bir karanlığa sürüklemeye çalıştığı ortada. Bu şartlarda 1 Kasım’da seçimlerin yapılabileceği kuşkuludur. Özgür basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır ve özgür basının olmadığı yerde demokratik anlamda seçim filan da olmaz. Özgür basına yapılan bu haksız ve hukuksuz operasyonla 1 Kasım seçimlere daha şimdiden şaibe bulaşmıştır.”