AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askerlere daha rahat ve zorlu iklim koşullarına daha dayanıklı bot üretilmesine karar verdikten sonra gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetleri sonucunda yeni nesil askeri botun sahip olması gereken özellikleri belirlendi. Botların dünya genelinde birçok ordunun da ekipman tedarikçisi olan YDS AŞ tarafından üretilmesi kararlaştırıldı.
 
Askerlerin sıklıkla yaşadığı "botun vurması'', ''ayağı kavramama" gibi birçok sorununa da çözüm sunan yeni nesil botlar, Mehmetçiğin hareket kabiliyetini artırıcı şekilde tasarlandı.Zorlu koşullara karşı daha dayanıklı olması için üretilen botlar, ayrıca eskilerine göre yaklaşık 300 gram daha hafif hale getirildi. Botlar, nefes alabilir, su geçirmez ve darbeye dayanıklı olarak üretilirken, gelişmiş taban teknolojisi sayesinde yaz-kış da kullanılabilecek. 
 
DÜNYANIN EN İYİ BOTU
 
YDS AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, Mehmetçiğin yeni tip botlarla daha rahat edeceğini ifade ederek, "Yeni nesil botlar doğa botu sağlamlığında, spor ayakkabı rahatlığında. Dünyanın en iyi botu diyebiliriz" diye konuştu.
 
Botların uzun yıllar boyunca bozulmadan giyilebileceğini kaydeden Yakupoğlu, "Askerimiz yaz-kış tek botla görevini en iyi şekilde ifa edebilecek. Bu devlet açısından da bir kazanç. Botun iç tabanına uyguladığımız teknoloji sayesinde etkili bir yalıtım özelliği kazandırıldı" dedi.