Medya Etik Konseyi (MEK) Başkanı Halit Esendir, Balyoz darbe planına ait belgeleri temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Gazeteci Mehmet Baransu’yu ziyaret etti. Savcılıktan alınan izinle gerçekleştirilen ziyaret sonrası açıklama yapan Esendir, ziyareti mesleki dayanışma düşüncesiyle gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Baransu’nun moralinin yerinde olduğunu söyleyen Esendir, tek üzüldüğü konunun, hakimin itiraz dilekçesini dosyaya bakmadan reddetmesi olduğunu aktardı. Esendir, Baransu’nun dosyada aleyhte delil olmamasına rağmen tutukluluğun devam ettirilmesini ise çok ciddi siyasi baskılara bağladığını kaydetti.

Baransu’nun, gazeteci dostlarının ve medya mensuplarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu söyleyen Esendir “Medya Etik Konseyi’nin ziyaretinin ise ayrı bir memnuniyet kaynağı oldu. Baransu, gerçek medyanın Türkiye’nin kurtuluşuna vesile olacağını ifade ediyor. Bol bol kitap ve Kur’an okuyor. ‘Kimseye beddua etmediğini, kendisine bu zulmü reva görenleri Allah’a havale ettiğini söylüyor, ‘Rabbim bildiği gibi yapsın!’ diyor. Milletimizin eninde sonunda gerçekleri göreceği inancında.” ifadelerini kullandı.

Esendir, şunları söyledi: “Mehmet Baransu Balyoz darbe planını ortaya çıkardı. Bugün deliller gerçek olduğu halde Mehmet Baransu hapse atılıyor. Baransu’ya yapılan bu baskıların kanunsuz ve hukuksuz olduğu apaçık ortadadır. İktidar kurşunu kendi ayağına sıkmıştır. Allah korusun Türkiye kaos ve kargaşa ortamına doğru gitmektedir.”