Medya Etik Konseyi (MEK) Başkanı Halit Esendir’in Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı ziyaret talebi reddedildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mesleki ve insani görevimiz olan ziyaretin hiç bir gerekçe gösterilmeden engellenmesi, bir basın meslek örgütü olan Medya Etik Konseyi’ne yapılmış baskıdır. Açıkça insan hakları ihlalidir.” denildi.

Başkan Halit Esendir, Medya Etik Konseyi adına Hidayet Karaca ile görüşmek için savcıya dilekçe verdi. Savcı ile görüşmesi bile sağlanmayan Esendir’in, ziyaret talebi de reddedildi.

Medya Etik Konseyi’nden yapılan açıklamada, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı ziyaret maksadıyla savcılık makamına yapılan başvurular geri çevrilmektedir. 14 Aralık operasyonu kapsamında hayali bir dizi film senaryosu gerekçe gösterilerek ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Karaca’ya yapılacak ziyaretler engellenmektedir. Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir’in ziyaret başvurusu da savcılık tarafından kabul edilmemiştir.

Karaca’ya hem geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak hem de Medya Etik Konseyi’nin kurumsal üyesi olması dolayısıyla zor anında yanında olmamız engellenmiştir. Sayın savcı ile görüşme imkanı bile sağlanmamıştır. Israrlar üzerine özel kalem vasıtasıyla izin dilekçesi sayın savcıya tekrar götürüldüğünde ret cevabı verilmiştir.

Mesleki ve insani görevimiz olan ziyaretin hiç bir gerekçe gösterilmeden engellenmesi, bir basın meslek örgütü olan Medya Etik Konseyi’ne yapılmış baskıdır. Açıkça insan hakları ihlalidir.

Daha önce de Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel de Karaca’yı ziyaret etmek istemiş, hiçbir gerekçe gösterilmeden talebi reddedilmişti.”