Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) yöneticileri, Paskalya Bayramı nedeniyle Katolik ve Ortodoks kiliselerini ziyaret etti.

Mersin Katolik Kilisesi Pederi Henry Leylek, Paskalya'nın Hıristiyanlığın en büyük bayramı sayıldığını ve tüm Hristiyanlar tarafından da ayinlerle kutlandığını ifade etti. Leylek, radikalizmin eşiğinde olan dünyada MEKADİM'in kendilerini unutmayıp kutsallarına saygı göstererek ziyaret etmesine çok sevindiklerini söyledi. Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur ise kendilerininde bu vatanın çocukları olduklarını kaydetti. "Dinlerimiz farklı olabilir ama ben İskenderun’un bir avuç toprağını Avrupa’ya değişmem" diyen Teymur, "Sevginin, saygının herkes tarafından dillendirildiği şu günlerde, icraata baktığımızda pek bir somut adım görmedik. Bizler gayrı müslimler olarak Mersin’de kabuğumuzu MEKADİM tarafından kırar olduk. İçe kapanık dünyamıza hiçbir çıkar beklemeden tamamen manevi bir sevap neşesiyle mekadim bizlerle birlikte olmuştur. Fethullah Gülen Hocaefendinin yıllar önce Bartholomeos’la sohbet edip, kendilerine verdikleri değeri görünce çok sevinmiştik. Şimdi ise bu sevincin ne kadar doğru bir karşılığı olduğunu gördük. Birkaç gün önce Dünya'nın en önemli barış ödüllerinden birisi olan “Gandi-Kig-Ikeda” Barış Ödülünü” bu yıl Fethullah Gülen aldı. Radikalizmin ortalığı yakıp yıkmasının yaygın olduğu şu günlerde diyalog ve hoşgörünün ödüllendirilmesi umut verici bir durum.” şeklinde konuştu.

MEKADİM Başkan Vekili Dr. Hasan Sarı ise kendilerini eleştiren ve diyalog faaliyetlerini kınayan insanların Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatına pek vakıf olmadıklarını dile getirdi. Farklı inançlara sahip insanlarla irtibatı hiçbir zaman koparmayan bir Peygamberin ümmeti olduklarını dile getiren Sarı, "Tarihi günleri yaşıyoruz. Adavetle adalet olmaz. Düşmanlık, kin ve haset duygularıyla adalet sağlanamaz. Günah keçisi haline getirilen dün başka unsurlar vardı bugün cemaat var. Paralel safsatasıyla masum insanları hapislere tıkmaya çalışan bir iktidarın faaliyetlerini tarih acı bir şekilde kaydediyor. Allah ıslah eylesin. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize zarar verdirmesin. Uhuvvetimizi, muhabbetimizi artırsın” diye konuştu.

Ziyaret Kilise cemaatinin paskalya yumurtası ve çöreği ikram etmesi ile sona erdi.