Kabe’de tavaf alanı kenarında bulunan vincin yıldırım düşmesi sonucu devrilmesi sonucu meydana gelen kazada vefat eden 2 Türk hacı adayından Erol Karaağaçlı’nın (60), Trabzon’daki evinde hüzün yaşanıyor. Erol Karağaçlı’nın, yaklaşık 8 yıllık bekleyişin ardından kazadan yaralı kurtulan eşi Feride Karaağaçlı ile bu yıl hacca gidebildiği belirtildi.

Mekke’de dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 2’si Türk 100’den fazla hacı adayı vefat ettiği olayda vefat eden hacı adaylarından Erol Karaağaçlı'nın Trabzon'daki evinde yas var. Eşi Feride Karaağaçlı ile kutsal topraklara giden babalarının vefat haberini alan çocukları, Bahadır, Abdulkadir ve Tuba, Boztepe mahallesindeki baba evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Annelerinin de yaralı kurtulduğu olayda babalarının vefat haberiyle sarsılan Karaağaçlı kardeşler, vefat haberiyle sarsılsalar da babalarının kutsal topraklarda Hakk’a yürümesinin tesellileri olduğunu belirtiyor.

Babası ile annesinin yaklaşık 20 gün önce hacca gittiğini belirten Bahadır Karaağaçlı, üzücü haberi dün gece aldıklarını söyledi. Daha önce berberlik yapan babasının emekliliğini ardından kutsal topraklara gitmek için hazırlık yaptığını anlatan Karaağaçlı, “Babamcığm, hacca gitmek için 8-9 yıl bekledi. Allah kutsal topraklarda vefat etmeyi nasip etti. Tek tesellimiz bu. Kadere inanan insanlarız, vadesi dolmuş. Allah, İnşaallah cennetle müjdeler.” dedi.

Elim kazadan anneleri Feride Karaağaçlı’nın da yaralı kurtulduğunu ifade eden oğul Karaağaçlı, kardeşinin annesiyle telefonda görüştüğünü, sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiklerini açıkladı.

Babalarının cenazesine katılmak için kardeşiyle Mekke’ye gitmek istediklerini kaydeden Bahadır Karaağaçlı, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kendilerini yardımcı olmalarını istedi.