Suudi Arabistan’ın Mekke kentindeki vinç kazasında ve Mina Bölgesi’nde meydana gelen izdihamda yaralanan ve ibadetleri sırasında hastalanan 25 hacı Ankara’ya getirildi. Hastane önünde tedirgin bir şekilde hacıları bekleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Hacılar, Genelkurmay Başkanlığı’na ait nakliye uçağıyla sabah saatlerinde Ankara’ya getirildi. Hacılar, buradan ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hacıların yakınları ise hastane önünde toplandı. Gelen ambulansları takip eden vatandaşlar, anne-babalarını görünce sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Hac görevi için Arabistan’a giden ve Diyanet Hastanesi’nde bir aydır kronik kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Önay Gedik’in oğlu Sarık Gedik, babasının Mekke’deki vinç kazası ile Mina’daki izdihamda yaralanan Türk hacılarıyla beraber getirildiğini söyledi. Babasının yaklaşık bir aydır Arabistan’da bulunduğunu aktaran Gedik, “Orada rahatsızlandı. Kronik kalp yetmezliği çıktı. Ondan dolayı Diyanet’in hastanesinde bir aydır yatıyordu. Sağolsunlar, orada da hastanede çok iyi bakmışlar. Telefonla devamlı bilgi verdiler. Babam kendisi de ardı, bilgi verdi. Bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Devletimize Allah zeval vermesin. Özel bir uçak kaldırmış, 24 hastanın içine babamı da dahil etmişler.” diye konuştu.

Mekke’deki vinç kazasında yaralanan Ziya Arıöz’ün oğlu Necip Arıöz ise “Vinç kazasında yaralandı. Sağ ayağında ve sağ omzunda kırık olduğunu öğrendik. Sağ omzundan galiba ameliyat olacakmış, öyle söylediler. Onun için bu hastaneye sevk etmişler. Yalnız gitti, yalnız geldi.” dedi.