Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) İstanbul Milletvekili Melda Onur, Cumhuriyet gazetesine destek için ziyarete geldi. Onur, gazetecilere yaptığı değerlendirmede tehditle değil, mizaha mizahla karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Fransa’da saldırıya uğrayan karikatür dergisinin son sayısını basmaya karar veren Cumhuriyet gazetesinde dün geceden itibaren endişeli bekleyiş sürüyor. Tehditler nedeniyle üst düzey güvenlik önlemi alınan gazete binasına destek için ziyarete gelenler oldu. CHP Milletvekili Melda Onur da Cumhuriyet'i ziyaret edenler arasındaydı. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Onur, Cumhuriyet gazetesine daha önce de gelmek istediğini belirtti. Onur, “Güzel bir şey yaptılar. Başbakan’ın yürüyüşe katılması kadar değerli. Hoşgörülü olacağız. Mizaha saygı göstereceğiz. Mizaha kızıyorsak, mizahla cevap vereceğiz. Bunun başka bir ölçütü olamaz.” dedi.

Gazeteye yönelik tehditlerin hatırlatılması üzerine Onur, “Muhtemelen olayın ne olduğunu bilmeyenler tarafından tehdit oluyor. Birçok kişinin ne dergiyi tanıdığını düşünüyorum ne de oradaki karikatürleri gördüğünü düşünüyorum. Bu tür tehditler olacaktır, bize de oluyor. Tehditle olmaz, bunu kendi mizahımızla çözeceğiz. Tehditle hiçbir şeyi kendi yolunuza çeviremezsiniz. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bu bir onurdur. Bunu sükûnetle atlatacağız.” diye konuştu.