Ankara’da Bugün ve Kanaltürk Gazetesi binası önüne gelen Akın İpek’in annesi Melek İpek, burada toplanan vatandaşlara seslendi. Anne İpek, bunu yapanların kendilerinden özür dilemesi gerektiğini aksi takdirde kul hakkı yiyeceklerini vurguladı. İpek, “Kanuni olarak hepiniz elinden geldiği kadar uğraşın hodri meydan bizim dosyamızı açsınlar. Bütün dünya duysun.” dedi.

Koza İpek Grubu sahibi Akın İpek’in annesi Melek İpek, yapılan operasyonlar ile ilgili Bugün, Kanaltürk binası önünde açıklamalarda bulundu. İpek, “Kur’an-ı Kerim’i ve mealini bilirsiniz. Rabbim ve Resul’ü ne diyorsa biz o yoldan gitmeye çalışacağız. Bize düşmanlık etmeyeceğiz. Benim sizlerden ricam o. Bu vatan bizim ve buradan başka gidecek yer yok.” diye konuştu.

Mültecileri gördükçe duygulandığını ifade eden İpek, “Mültecileri gördükçe hüngür hüngür ağlıyorum. Bir sürü Suriyeli aile var. Ama bir tek şey söylüyorum. Eğer bu çalışmalar, bu el koymalar benim baktığım yoksullarımın bir lokmasına mani olacaksa onları Rabbime havale ediyorum, gitmediğim zaman aç kalan aileler var. Türkiye güllük gülistanlık değil. Biz iyilik yönünde yoğunlaşalım, ele ele verelim, dost olalım. Söz konusu vatansa gerisi teferruat.” açıklamasında bulundu.

Kendisini dinleyen vatandaşlara seslenen Melek İpek, vatandaşlara iyilik konusunda herkesin yoğunlaşması gerektiğini vurguladı. Anne İpek, şunları ifade etti: “Söz veriyorum. Ömrümün sonuna kadar Allah rızası için koşturacağım. Hiç kimse malla, mülkle imtihan edemez. Malımızı mülkümüzü alsın, namuslu çalıştıktan sonra herkes karnını doyurur. Önemli olan insanlık, dimdik ayakta durmaktır.”

Herkesi çok sevdiğini söyleyen anne İpek, herkesin evine gitmesini istedi. Melek İpek, “Kanuni olarak hepiniz elinden geldiği kadar uğraşın hodri meydan bizim dosyamızı açsınlar. Bütün dünya duysun. Tarafsız bir yargı oluştursunlar, hiç taraf olmasın tekrar baştan baksınlar. Bize hiçbir şey olmadığını bize söylesinler, bizden özür dilesinler aksi takdirde kul hakkı ile gidecekler benim isteğim bu.” diyerek sözlerini tamamladı.