Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haziran ayı toplantıları geçtiğimiz hafta sona eren Belediye Meclisi’ni 21 Haziran 2015 günü için olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplam 7 gündemle toplantıya çağrılan Belediye Meclisi’nde görüşülecek konular arasında kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili maddelerin bulunması dikkat çekiyor. Toplantıda ayrıca tüm üst ölçekli imar planları mahkemelerce iptal edilen ve yürütmesi durdurulan Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı’na ilişkin de bir Başkanlık Yazısı görüşülecek. Geçtiğimiz günlerde yağışlar nedeniyle zarar gören vatandaşlara yardım yapılması da görüşülecek konular arasında.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı tarafından meclis üyelerine gönderilen ve altında Melih Gökçek’in imzası bulunan yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Büyükşehir Belediye Meclisi 5216 Sayılı Kanununun 13.maddesi gereğince aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 21 Haziran 2015 Pazar günü Saat 14.00’de Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No:5’de bulunan Belediye Meclis Salonunda Haziran ayı olağanüstü toplantısını başlatacaktır. Söz konusu toplantıya katılmanızı önemle rica ederim.”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran toplantılarının hemen ardından olağanüstü toplantı kararı dikkat çekici bulundu. Olağanüstü toplantı kararını değerlendiren bazı meclis üyeleri, “Demek ki başkanın aceleyle geçmesini istediği gündemler var.” derken, bazıları da bu durumun normal olduğunu, kanunen böyle bir hak bulunduğunu söyledi.

Olağantüsü toplantıda görüşülecek maddeler şöyle:

-Güdül İlçesi 838 ada 38 parsel ile 179 ada 24, 25, 26 parsel sayılı taşınmazların 25 Yılı geçmemek üzere Güdül Belediyesine tahsis edilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

-Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında I.Etapta yapılacak olan Doğalgaz Altyapı imalatları için Belediyemiz ile Başkent Doğalgaz A.Ş.arasında protokol yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı.

-Yenimahalle İlçesi 63886 ada 6 parseldeki Belediyemize ait taşınmazın ilgili kuruma tahsis edilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

-Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı ilanına ilişkin Başkanlık yazısı.

-Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan yoksul ve ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere patates yardımı yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı.

-11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında aşırı yağışlar nedeni ile afete uğrayan vatandaşlarımıza yardım yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı.

-Hacettepe Üniversitesi Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı Sınır ilanı.