Melikşah Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi bünyesinde Sosyal Girişimcilik ve Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında lösemiye karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Maskesiz Yarınlar İçin El Ele' projesi ile Melikşah Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Lösemili çocuklar yararına konser verildi.

Lösemi hakkında bilgilendirmenin yapıldığı ve projeyi yürüten gönüllü öğrenciler tarafından hazırlanan kısa filmler ve röportajların yer aldığı programda, Melikşah Üniversitesi öğrencisi Özgül Bolat konser verdi. Programa Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, üniversite çalışanları ve çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı. Ayrıca, Mondi Melikşah Üniversitesi Basketbol Takımı da tam kadro katılarak projeye destek verdi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören lösemili çocukların, hayallerini küçük de olsa yerine getirip isteklerini karşılamak amacıyla bilet satışlarıyla gerçekleştirilen program, herkes tarafından takdirle karşılandı. Program kapsamında elde edilen gelir, ilerleyen haftalarda, çocukların hayallerini, isteklerini yerine getirmede ve hastanede düzenlenecek olan moral gününde kullanılacak.

Proje hakkında bilgi veren Melikşah Üniversitesi öğrencisi Esra Ayvazoğlu, “Her kanser hastası gibi lösemili dostlarımız da toza, mikroba karşı kendilerini korumak zorundadırlar ve bu yüzden bu hastalarımızın vazgeçilmez eşyasıdır maskeleri. Ve biliyoruz ki günlük hayatta maskeli çocuklar görünce toplumumuz yadırgayıp, acıyarak bakıyor. Bu yüzden biz de Melikşah Üniversitesi Proje Grubu öğrencileri olarak projemizin adını ‘Maskesiz Yarınlar İçin Elele’ koymak istedik.” dedi.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Melikşah Üniversitesi öğrencisi Melike Yücel de “Ülkemizde binlerce insanın kanserle savaştığını biliyoruz. Ülkemizde de lösemi hastası birçok çocuk ve yetişkin hasta bulunmaktadır. Biz de Melikşah üniversitesi öğrencileri olarak projemizde çocukları ve ailelerinin yaşadıklarını, sıkıntıları düşünerek onların yanlarında olduğumuzu göstermek, onların derdine ortak olmak, bir nebze de olsa onların yüzlerini güldürmek, ailelere destek olmak ve onlara üzüntülerini biraz da olsa unutturmak adına bu çalışmayı yapmaya karar verdik. Minik kardeşlerimizin hayallerini küçük de olsa yerine getirip isteklerini karşılamak en önemli amacımızdı. Bilet karşılığında elde edilen gelir ile çocuk hastanesinde yatan lösemili kardeşlerimizin isteklerini yerine getirmeyi planlıyoruz. Proje bitiminde gülen yüzler görmek ve emeklerimizin karşılığını alıp hedeflerimizi yerine getirmek tek dileğimiz.” diye konuştu.