Melikşah Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile Kumtel firması ortaklıyla 'Yenilikçi Ürün Grubu Tasarımı Projesi' gerçekleştirildi.

Melikşah Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü ve Kumtel firmasının üç ay boyunca birlikte çalışarak gerçekleştirdikleri proje kapsamında Endüstri Ürünleri Tasarımı son sınıf öğrencileri tam boy fırın, set üstü fırın, infrared ısıtıcı ve tost makinesi gibi tasarımlar yaptı. Çalışmalarına piyasa analizi yaparak ve Kumtel markasını araştırarak başlayan yedi gruptan oluşan öğrenciler daha sonra ürünlerinin muhtemel müşterileri olan hedef kitlelerini belirledi ve yaptıkları araştırma ve anketler ile onların hayat tarzlarını anlamaya çalıştı. Ürün tasarımı sürecinin ilk aşamalarında 100'ün üzerinde fikir ortaya çıkaran öğrenciler daha sonra bu fikirleri süzgeçten geçirerek ürünlerinin son halini ortaya çıkardı. Proje sonucunda ortaya 28 adet yenilikçi ürün tasarımı çıkaran öğrenciler, bu tasarımlarını kendi hocalarından ve Kumtel firması yetkililerinden oluşan jüri karşısında tanıttı.

Proje, öğrencilerin jüri karşısında yaptıkları sunum sonrası Kumtel firmasının Organize Sanayi Bölgesindeki Ffabrikasında yapılan final ile son buldu.