Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) tarafından davet edilen Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. İş hayatından edindiği bilgi ve becerileri sunan Genç, zaman zaman tavsiyelerde de bulundu. Genç, bir işte başarılı olmanın en önemli unsurların doğru hedef belirlemek ve yapılan işi sevmek olduğunu söyledi.

UAÜ Downtown Campus'ta MBA öğrencileriyle bir araya gelen Memorial CEO'su Genç, hastane hakkında bilgiler verdi. Önceliklerinin hasta yakınlarının memnuniyeti olduğunu ifade eden Genç, sektördeki en önemli problemlerinden birinin yazılım olduğunu vurguladı. Genç, "Maalesef Türkiye’ye özgü bir yazılım yok. Onun için biz diğer yazılımlarla birlikte ilerlemeye çalışıyoruz. Burada çok ciddi sıkıntılarımız var. Temel ofis programları her şeyimiz ama bunlar aslında hiçbir şey." dedi.

Teknolojinin gelişmesiyle sınırların kalktığına dikkat çeken Genç, asıl işin sahada fark yaratmak olduğunu kaydetti. Çalışanlarına dokunmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Uğur Genç, "Bana göre, yaptığımız iş biraz enerjiye bağlıdır. Ben dokunarak bütün enerjimi çalışanlarıma aktarmak istiyorum. Sahadan bilgi alıyorum. Yanlış ve yönlendirilmiş bilgilerin önüne geçmeye çalışıyorum. Sahada olmak sonuç üretmek çok önemli, çok kritik." ifadelerini kullandı.

"İnsanlara ne söylediğiniz ve ne yaptığınız değil onlara ne hissettirdiğiniz önemli." diyen Genç sözlerine şöyle devam etti: "Genellikle hastalara hastanelerde sayı gözüyle bakılıyor. Doğru değil. Günde 20 hasta görüyor doktor. Bu hasta onun için bir sayı gibi görülüyor ama o gün hastanın en önemli günü olabilir. O gün kanser teşhis konulmuş olabilir. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Kendimizi hastanın yerine koymaya çalışıyoruz."

Öğrencilerin başarıya ulaşması için içinde bulundukları değiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Genç, yaşam alanlarını birer akvaryuma benzetti. İnsanların yaşadıkları problemlerden sıyrılabilmesi için ya akvaryumlarını büyütmesi ya da değiştirmesi gerektiğine dikkat çekti. "Kendi akvaryumumuzda rahatız. Daha doğrusu kendi akvaryumumuz çok rahat, diğer akvaryumlarda zorluk var. Ondan kaçıyoruz. Gerek var mı akvaryuma, değiştirmeye o size bağlı." diyen Genç, kendi adını verdiği bir takanın fotoğrafını gösterdi. Eğer akvaryumunu değiştirmeseydi gösterdiği takanın reisi olarak hayatına devam ediyor olabileceğini söyledi. Genç, yaptığı sunum sonrası katılımcıların sorularına cevap verdi.