Memur-Sen Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye' konulu Aydın buluşması gerçekleştirildi.

Terörün kınanıp birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “Barışı maske olarak kullananlar bugün 4 askerimizi daha şehit etti. Herkes bu dönemde daha da uyanık olmalıdır.” dedi. Memur Sen İl Başkanı İsmail Yiğit yaptığı açılış konuşmasında “Bu hareket şuanda Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmuştur. Hedefimiz 1 milyon üyeye ulaşmaktır. Büyük Türkiye için güçlü sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa gelişmiş ülkelerde sendikalar yasalara şekil verirken, az gelişmiş ülkelerde bunun tam tersi olup yasaların sendikalara şekil verdiğini söyledi. Sendikal faaliyetlerdeki mücadelede yılmadıklarını, yorulmadıklarını ve çalışma prensiplerinden taviz vermediklerini dile getiren Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, hedeflerinin 850 bin olan üye sayılarını 1 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu ifade etti.

Programın son konuşmasını yapan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, şunları kaydetti: “Barışı maske olarak kullananlar dört askerimizi daha şehit etti. Terörü ve destekçilerini kınıyorum, terörü lanetliyorum. Vatanını milletini seven insanların her zamankinden daha fazla çalışması gerekir. Yeniden büyük Türkiye ve adil dünya hedefi ile Memur-Sen ailesi olarak her dönemde ve zeminde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduk. Bu yolda sorumluluk almaktan hiç kaçınmadık. Etnik mezhepsel ve ideolojik sendikal anlayış yerine hizmet sendikacılığı, toplumsal sendikalılığı ve değerler sendikacılığı yaparak erdemli yolculuğumuzu hizmet ederek devam ettirdik ve devam ettireceğiz."

Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi İsmail Yiğit, sendika temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.