Memur-Sen ile KSÜ Rektörü Durmuş Deveci arasında bir süredir devam eden gerginlik devam ediyor. Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdulaziz Aydın bir basın toplantısı düzenleyerek Rektör Deveci hakkında çok ağır ithamlarda bulundu. Aydın yaptığı açıklamada "Memur-Sen 2 Nolu Şubesinin Üniversite Başkanlığını yürüten Doç. Dr. Hasan FURKAN’A verilen cezanın akla ve vicdana sığmadığını ifade etti.

"Ülkemiz ve milletimiz, 15 Temmuz gecesi içerideki FETÖ terör örgütü mensuplarının ve AB-ABD merkezli küresel güçlerin alçakça bir işgal girişimi süreci yaşamıştır. Cenab-ı Allah’ın rahmeti ve inayeti, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, halkımızın feraseti, asker ve polislerimizin kahramanca direnciyle hainlerin emelleri boşa çıkarılmış ve ülke topraklarımızda gözü olan şer güçlerin işgal sürecinin önünü açacak veyahut iç savaşa sebebiyet verecek hain darbe teşebbüsü geri püskürtülmüştür." diyen Abdülaziz Aydın "tüm bu olup bitenlerin Milli birlik ve beraberliği zirve noktaya ulaşmıştırdığını" söyledi.

"Milletimiz bu ruh iklimiyle hareket ederken, darbe girişiminin hemen akabinde Sütçü İmam Üniversitesi Rektörünün tam da bu noktada farklı düşüncelere ve ucuz hesaplara girdiğine 18 Temmuz Pazartesi günü üzülerek şahit oluyoruz." diyen Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdulaziz Aydın açıklamalarında şunları ifade etti:

AKIL VE VİCDANA SIĞMAZ


Sayın Rektör, Sendikamızın 2 Nolu Şubesinin Üniversite Başkanlığını yürüten Doç. Dr. Hasan FURKAN’A, bir memura verilebilecek en ağır cezayı vermekten imtina etmemiştir. Henüz darbenin toz bulutu ortadayken, Sayın Rektör durumdan istifade etmeye kalkmış, akla ve vicdana sığmayan, çok daha önemlisi HUKUK ve yönetmeliklerle bağdaşmayacak tarihi bir hataya imza atmıştır.

Cezanın verilmesine sebep ise ayrı bir tartışma hatta ve hatta ayrı bir mizah konusu bile sayılabilecek cinstendir. Sayın başkanımız üniversite rektörüne  ‘ sendika yönetim kurulu üyelerinin gereksiz ve gerekçesiz sebeplerle yerleri değiştirilemez ‘ hükmünü defaatle beyan etmesine rağmen hatta bunun yanında ‘ sürgün eder gibi yer değişikliği verdiğiniz isim hem sendika yönetim kurulu üyemiz, hem de bir şehit yakınıdır’ izahına rağmen sayın rektör tüm bu beyanları kulak ardı etmiş ve umursamamıştır.
         
Biz Memur-Sen olarak buna benzer sıkıntılardan dolayı geçen sene de Rektör Durmuş DEVECİ’ yi uyarmıştık. Bir kez daha uyarıyoruz. Sn. Rektör; Öncelikle Tabelada Sütçü İmam Üniversitesi yazıyor, Durmuş DEVECİ Üniversitesi değil! 

KANUNLARA UYUNUZ
         
Size defalarca hatırlattık 4688 sayılı yasaya göre Sendika Başkanı basına demeç verebilir. Eğer ki hukuksuz bir durum söz konusu ise gideceğiniz yer sizin emrinizde olan üniversite disiplin kurulları değil, Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleridir. 4688 sayılı sendikalar yasası eğer sizi bağlamıyorsa Başbakanlık genelgesi, Devlet Personel Başkanlığının görüşleri ya da örnek mahkeme kararları da mı bağlamıyor? Ama geldiğimiz noktada niyetin halis olmadığına, kasıtlı bir tavır ve davranışa şahitlik etmiş oluyoruz.  
         
Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve aziz Milletimizin size verdiği Rektörlük emanetini taşıyamadığınızı, elinizdeki yetkiyi en küçük bir eleştiriye tahammül edemeden küçük emelleriniz için bir silaha dönüştürdüğünüzü üzülerek görüyoruz.

AKIL TUUTLMASI YAŞIYORSUNUZ
         
Sayın Rektörün yapması gereken çok daha önemli (FETÖ/PDY) işler varken, Şube başkanımızla uğraşması bir akıl tutulması, bir DARBE fırsatçılığıdır. Bu duygu ve düşünceler etrafında, iki yıldır yürütmekte olduğunuz rektörlük görevinin size ve üniversitemizin daha fazla yıpratılmaması adına ya kendinizi psiko-sosyal check-up tan geçirin veyahut bulunduğunuz makamın ağırlığına uygun bir şekilde istifa ediniz…