Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, sendikacılığın ya coğrafi sınır tanımadan gönül yasasıyla, ya da 4688 sayılı kanuna sığınarak ülke sınırları içerisinde büyük fotoğrafı görmeden yapılacağını belirtti.
     Referandumda, ''toplu ve toplumsal sözleşmeye evet'' sloganı ile destek vererek toplu sözleşme hakkını aldıklarını ifade eden Gündoğdu, ''Zaman zaman solumuzdaki konfederasyon buna sahip çıkmasa da, sağımızdaki konfederasyonun genel başkanı 'toplu sözleşme hakkını biz aldık' açıklamaları yapıyor. Onlara sormak lazım nasıl aldınız- İçerisinde toplu sözleşmenin var olduğu o referandumda siz 'hayır' kampanyası yürütmediniz mi-'' dedi.
     Suriye ve İsrail'de yaşanan olaylara değinen Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Bir tarafta Suriye diktatörünün kendi halkını katlettiği bir süreci yaşıyoruz. Suriye'de mezhep kavgası çıkarılmak isteniyor. Bu duruma Türkiye de dahil edilmek isteniyor. Diğer tarafta ise terörist devlet İsrail Gazze'deki masumlara kan kusturuyor. Burada yüzleşilmesi gereken en büyük gerçek batı medeniyetinin çifte standardıdır.''