Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, Menderes Nehri'nde kaybolan Kara Pilot Üsteğmen Burak İz, 17 gün sonra ölü olarak bulundu. Ördek avlamak için gittiği nehirde, bindiği lastik botun bir ağaç dalına takılarak devrilmesi sonucu boğulan üsteğmen, olay yerinden 15 kilometre uzaklıkta, Aydın’ın Buharkent ilçesindeki Feslek Regülatörü'nde bulundu.

Üsteğmen İz'in bulunması için Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı'ndan gelen su altı arama kurtarma timleri, Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve Ege Ordu Komutanlığı'ndan üç helikopter, iki hafta boyunca arama yapmış ancak netice elde edememişti. Burak İz'in cenazesi, bu sabah Feslek Regülatörü'nde nehir kenarından kopup gelen sazlıkların altında ortaya çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama ekipleri, regülatörün üstünden halat sarkıtarak indi. Üç dalgıç, İz’i bağlayıp yukarıya çıkardı.

Burak İz, izinli olduğu 3 Şubat 2015'te ördek avlamak için üç sivil arkadaşıyla beraber bir botla Menderes Nehri'ne açılmış, Kabağaçlar mevkisinde bir ağaç dalına takılan bot alabora olmuştu. Üç arkadaşı ağaç dallarına tutunup çıkarken İz’in, tüfeğini bırakmak istememesi üzerine akıntıya kapılarak boğulduğu tahmin ediliyor.