Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in dün düzenlediği bir toplantısı Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'nca iptal edilirken, AKP'nin vaatlerinin de yer aldığı afişleri hukuka aykırı bulundu.

MHP Antalya İl Başkanlığı'nın yaptığı itirazları haklı bulan ilçe seçim kurulu, hem AKP’nin hem de Menderes Türel’in afişlerinin toplatılmasına karar verdi. MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Büyükşehir Belediyesi'nin neredeyse bir yıllık reklam harcamasını seçim dönemine sakladığını savundu. Kaya, Antalya’nın her yerine afişlerini astıran Menderes Türel ile AKP Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın batı çevre yolunun açılacağı duyurusunun seçim yasakları ihlali olarak görüldüğünü açıkladı.

MHP, Türel ile Elvan tarafından açılışı yapılacağı duyurulan batı çevre yolunun afişlerinin toplatılması ve açılışların durdurulması için ilçe seçim kuruluna müracaat etti. Yapılan müracaatı haklı bulan Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, hem Türel hem de Elvan’ın afişlerinin toplatılmasına karar verdi. Dün yapılması planan toplantının ilçe seçim kurulunca iptal edilmesi Antalya'da Türel'e ve AKP'ye yakın medyada 'Siyasi suikast, demokrasiye darbe' gibi başlıklarla yer aldı.

KURUL AÇILIŞI İPTAY ETTİ, UYGULANMASI İÇİN POLİSE DE BİLGİ VERDİ

MHP Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruda, Menderes Türel'in, Facebook, Twitter hesaplarından ilçe seçim kurulunun vermiş olduğu 04 Mayıs 2015 tarihli engelleme kararına rağmen bu engelleme kararı ile ilgili açıklamalarda bulunduğu, seçim kurulu kararını umurmasadığı belirtilerek bugün açılacağı duyurulan Batı Çevre Yolu'nun yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle açılış faaliyetinin durdurulması istendi. Kurul ayrıca yapılan başvuruya itiraz eden AKP ve Türel'in başvurularını da reddetti. Kurul kararın uygulanması için Emniyet'e de bilgi verdi.

MHP İl Başkanı Kaya, şu ifadeleri kullandı: “Biz Türel gibi ne demagoji yaparız ne de boş konuşuruz. Kanunlara müracaat eder adalete sığınırız. Adaletin verdiği karara da saygı duyarız. Sayın Türel bu haklı kararlardan sonra da çıkıp feryat figan edecek mi yine? Biz ne hizmeti engelleriz ne de yapılanı kötüleriz. Zannediyorum ki Menderes Türel aynaya bakarak açıklama yapıyor. Kendisine tavsiyemiz aynaya bakarak açıklama yapma huyundan vazgeçsin. Bizim karşımızda demagoji yapmak yerine de kanunlar çerçevesinde gerçeklerle konuşsun. Her sıkıştığın da da 'çamur at izi kalsın' mantığından vazgeçsin. Kanunlara saygı duymayı öğrensin. Unutma ey Türel bu ülkede kanun var, hak var, adalet var. Sen hiç birinden büyük değilsin, olamazsın. Sen becerebiliyorsan Belediye Başkanlığı'nı yap, beceremiyorsan da çekip gitmesini bil."