AK Parti Antalya teşkilatında çeşitli görevlerde bulunan Yaşar Tabur, partilisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i yanlış bulduğu icraatından dolayı eleştirdi. Daha önce Antalya milletvekili aday adayı ve büyükşehir belediye başkan adayı olan Tabur, Türel’in Çallı Kavşağı’na yapmayı düşündüğü asma köprü projesini '3. dünya anlayışı' olarak değerlendirdi.

Antalya’nın trafik sorununu çözmek için yol, kavşak, üst ve alt geçit projelerini hayata geçiren Antalya Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı yerlerden biri olan Çallı Kavşağı’na asma köprü yapmak için proje çalışmalarına başladı. Bölgede yaşanan ulaşım sorunun çözülmesi için asma köprü projesi hayata geçirmek isteyen Türel, uygulamayı referandumda halka soracak. Menderes Türel, CHP'li Mustafa Akaydın döneminde yapılan kavşaktaki büyük Atatürk heykelinin nereye kaldırılacağı konusunda da yine halkın görüşüne başvuracak.

"BURAYA HANÇER VURMAMALIYIZ, BU 3. DÜNYA ANLAYIŞIDIR"

Türel'in iddialı projesine, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren çeşitli görevlerde bulunan, bir dönem Büyükşehir Belediye Meclisi parti sözcülüğü yapan Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği (ANTÜMDER) Başkanı Yaşar Tabur'dan itiraz geldi. Düzenlediği basın toplantısında Türel'in projesine karşı çıkan Tabur, projeye tepki gösterdi. Çallı Kavşağı’nın Antalya’nın merkezi olduğunu ve buranın artık bir meydan gibi kullanılması gerektiğini ifade eden Yaşar Tabur, kent parkı ve benzeri plan revizyonlarıyla insan yoğunluğunu kaldıracak düzenlemelerle bu meydanın Antalya’nın kalbi haline dönüştürülebileceğini belirtti. Buranın artık şehrin içinde kaldığını ve bu araç yükünü taşıyamadığını kaydeden ANTÜMDER Başkanı, şunları kaydetti: “Özel araç kullanımını teşvik etmek yerine toplu ulaşıma yönlendirmeliyiz. Buraya kapılacak apartman büyüklüğündeki bir köprü geri dönülmez bir yanlışa sebep olacaktır. Antalya’nın kalbini Çallı’ya taşımalıyız.”

"20 YIL SONRA BU UCUBEDEN NASIL KURTULURUZ DİYEBİLİRİZ"

Çallı Kavşağı’na yapılacak köprü ile buraya 'hançer vurulmaması' gerektiğini savunan Yaşar Tabur, yapılacak projenin çözüm değil 3. dünya anlayışı olduğunu kaydetti. Bu bölgeye yapılacak köprünün yanlış olduğunun altını çizen ANTÜMDER Başkanı, “Antalya için telafisi mümkün olmayan zararlar doğurabilir. 20 yıl sonra bu şehrin yöneticileri bu ucubeden nasıl kurtulabiliriz diyebilirler. O yüzden ileriyi de düşünüp proje gerçekleştirilmelidir.” diye konuştu.

Öte yandan Çallı Kavşağı’nda bulunan Atatürk heykelinin de bu proje ile kaldırılacağı, büstün nereye konulacağı ise halka sorularak hareket edileceği öğrenildi.