Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul 3. Bölge milletvekili adaylarını Küçükçekmece’de tanıttı. Miting havasında geçen tanıtımda konuşan MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerle ilgili kaynak eleştirilerine cevap verdi. Akşener, “Biz israf edilenin geri alınmasını sağlayacağız. Hırsızlık mallarının geri alınmasını sağlayacağız. Abbas yolcu yolcu.” dedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul 3. Bölge milletvekili adaylarını tanıttı. Küçükçekmece Kent Meydanı’nda yapılan tanıtıma, milletvekili adayları Meral Akşener, Atila Kaya, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem, Fuat Çakıroğlu, Mehmet Müftüoğlu, Erdem Karakoç, Murat Türkmen, Hayati Arkas, Ayşe Bıçak, Alparslan Alparslan Akarsu, Ahmet Savaş Çolak, Bahattin Şengül, Işıl Damla Şener Yamaner, Fazlı Yurdabak, Volkan Yılmaz, Halit Tuna, Celal Karapınar, İsa İlyasoğlu, Gökhan Yamaner, Mesut Yıldırım, Tahir Pak, Hakan Çorak, Bünyamin Çiftçi, Aytekin Horasan, Sevinç Gümüş, Serdar Öktem, Didem Karataş, Kamil Aksu, Ekrem Sarısoy, Merrin Hasipoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Seçim otobüsündeki milletvekillerinin tanıtımının ardından vatandaşlara hitabeden MHP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Meral Akşener, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan seçim beyannamesiyle ilgili hükümet kanadından gelen kaynak eleştirilerine cevap verdi. Cumhurbaşkanlığı sarayını, yolsuzlukları ve Bülent Arınç’ın israf açıklamalarını hatırlatan Akşener, “Dün genel başkanımız tarafından açıklanan seçim beyannamemize hemen itirazlar başladı. Muhteremler diyor ki kaynağı nereden bulacaklar. Dediğiniz gibi saraydan saraydan, saray muhkimi kaçacak. İki; Sayın Bülent Arınç dedi ki 'çok israf yaptık çok, şayet israf yapmasaydık bu ülkeden vergi almazdık.' Sayın Arınç doğru söylüyor. Biz israf edilenin geri alınmasını sağlayacağız. Hırsızlık mallarının geri alınmasını sağlayacağız. İsrafın, yolsuzluğun önüne geçeceğiz. Hırsızlığın önüne geçeceğiz, yetim malının kör kuruşunun peşine düşeceğiz. Niye bu kadar asabiler biliyor musunuz? Başta sayın Şerok Ahmet olmak üzere niye bu kadar asabiler biliyor musunuz? Abbas yolcu yolcu.” ifadelerini kullandı.

'SARAY MUHKİMİ ZAT, BAŞBAKANLIK YAPMAYA ÇALIŞAN ZATI HER YERDE MADARA EDİYOR'

Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili hükümet yetkililerinin ve Cumhurbaşkanı'nın ayrı ayrı ifadeler kullandığını söyleyen Meral Akşener, “Şimdi bir Türkiye düşünün cumhurbaşkanı saray muhkimi zat, başbakanlık görevini yerine getirmeye gayret eden zatı her yerde gidip madara ediyor. Kendi atadı, pişmanlık duydu. Başbakanlık görevini yapmaya gayret eden şaka gibi bir görüntü sergileyen o muhterem bey, Cumhurbaşkanı, yani kaçak saray muhkimini direk karşısına alamadığı için el altından kafayı yedi bilgisini yayıyorlar. Türkiye’de bizatihi iktidar kanadının Cumhurbaşkanı kafayı karıştırdı. Konuşulanlara bakın sözde Ermeni soykırımı için üç ayrı söz. Başbakan ‘Tehcir bir insanlık suçudur’ Efkan Ala kaçak sarayın yakını, ‘Tehcir bir göçtür, elbette ki yaptı’, Sayın Arınç ise ağlaya ağlaya ‘Bu bir suçtur vallahi haberimiz yoktu. Bilseydik yapmazdık’. Kaçak saray muhkimi ise hepsine birden ‘ne diyorsunuz kardeşim siz bu işleri benden daha mı iyi bilirsiniz?’ diyerek adresi belli olmayan mektuplar yazdı. Sözde Ermeni soykırımı hakkında üç ayrı görevliden üç ayrı beyanat.” diye konuştu.

İktidarın Osmanlıcılığının yalan olduğunu belirten Akşener, “Konya’da sayın Davutoğlu bir cümle daha sarfetti; 'suç' dedi ve daha sonra dedi ki 'ne yapıyorum ben bu ülkenin başbakanıyım', onu yuttu ve daha sonra döndü ve başbakana yakışması gereken bir konuşmayı yapmaya gayret etti. Yani şunu söylemek istiyorum; bu arkadaşlar Osmanlıcı! Ne Osmanlıcı ya? Ermenileri Osmanlı’nın, ecdadımızın kesip biçtiğine inanıyorlar. Bunların Osmanlıcılığı da yalanmış . Cumhuriyet düşmanlıklarını bilirdik te meğerse Osmanlı’ya da düşmanlarmış. Şuuraltı ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından MHP Küçükçekmece seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Meral Akşener ve diğer milletvekili adayları çevredeki esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla fotoğraf çektiren Akşener’e bir esnaf çiğköfte ikram etti. Milletvekilleri, esnaf ziyaretinin ardından bölgeden ayrıldı.