Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Düzenlenen bir programda Bayburt milletvekili adayları için oy isteyen Akşener, “Türkiye’de eksen dînî anlamda kaymıştır. Milletin huzurunda ağır bir eleştiri yapın siyasi kişiliklerden birine, din üzerinden size nasıl saldıracaklar görün, her türlü iftirayı her türlü müptezelliği nasıl yapacaklar görün. Ama buna karşılık dine hakaret edin size hiçbir şey yapmayacaklar. Asıl vahim olan budur.” dedi.

Bayburt Demirözü Dernekler Birliği’nin Gaziosmanpaşa’da düzenlemiş olduğu kahvaltı programına, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP Bayburt milletvekili adayları, parti teşkilatları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan MHP İstanbul İl başkanı Mehmet Bülent Karataş, Karataş “Türk tarihinde Türk milleti hiçbir süreçte bırakın Türk milletler mücadelesinde hiçbir güçlü devlet kendi devletini yıkmak ve yok etmek isteyenlerle masada müzakere etmemiştir. Onlarla her zaman mücadele etmiş ve o terörü sonlandırmıştır. Bu güçlü devletlerin işidir. İrade ve bağımsız olanların işidir. Türkiye’de müzakereyi bunlardan öğrendik.” dedi.

Yolsuzluk meselelerine de değinen Karataş, besmeleyle yolsuzluk yapılan işleri iktidardan öğrendiklerini belirtti. Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Besmeleyle yolsuzluk yapılacak işletmeleri de bunlardan öğrendik açılışlarda. Günübirlik kendi menfaatlerimizi öne alıp milletimizin geleceğini karartmayalım. Lütfen bizim geleceğimizdense devletimizin, milletimizin geleceği daha önemlidir. Bugün Türkiye’de Edirne’den Ardahan’a yaşanan hukuksuzluklardan hepiniz haberdarsınız. Adaletsizliklerden hepiniz haberdarasınız haksızlıklardan hepiniz haberdarsınız kendisinde olmayanların iş dünyasında düşmüş oldukları durumlardan hepiniz haberdarsınız. Bir iş adamısınız devletten alacağınız var. O partili olmadığınız için inim inim inletip batırıyorlar. Zaten ihaleyi onlardan habersiz şartlara uygun bir şekilde almışsanız ödemeleri zamanında alamadığınız için zaten batıyor iflas ediyorsunuz. Karşıysanız en önemli noktalarda bulunan insanlar tarafından takibe alınıyorsunuz. Denetleniyorsunuz haksız cezalara maruz kalıyorsunuz.”

İktidarın kendi düşüncesinde olmayanları mesleğinden ihraç ettiğine dikkat çeken Karataş, “Kendi düşüncelerinin dışındaki hukuktaki karaları vermeyenleri mesleklerinden ediyorsunuz. Hiç Türkiye’de bunlar yaşandı mı arkadaşlar. Bu karara uygula ve kararı verdedikleri kararları vermeyen hukuksuzluk yapmayan savcıları görevden alıyorlar. Dün Ergenekon da kahraman savcı 17-25’te hain savcı oluyor. Bunun bir cevabı olmalı. Kahramanla hain arasında çok kısa bir mesafe var bu iktidar tarafından kendini dinleyen yanlışında bile evet sultanım diyen herkes çok vatan sever. İnsan oluyor. Yanlışı da efendim bu doğru istikamet değil doğru değil dedikleri zaman gözümün önünden atın diyor. Somada 301 tane insanımızın ölümüne sebebiyet veren olayda gidip oradaki insanlara biz her isteğinizi arzunuzu talebinizi yerine getireceğiz demelerini rağmen bir yıl geçmiş 13 Mayıs’tan bu güne kadar Somalılar biliyor kendilerine yardım edilmediğini ama Bayburt’taki, Erzurum’daki, Kars’taki bilmiyor Soma’ya yardım edilmediği Ermenektekiler yardım edilmediğini bilmiyor. Gelişmiş toplumlarda binde 4 işçi ölümü var. Sadece bir yılda 1514’ta maden işçisi ölümü var arkadaşlar insanın kıymeti yok. Değeri yok. Onun için kömür sahibini diyorlar ki neden incelemediniz enerji bakanlığına orada diyor ki dittik inceletmediler diyorlar.” ifadelerine yer verdi.

‘DİNE HAKARET EDİN SİZE HİÇBİR ŞEY YAPMAYACAKLAR ASIL VAHİM OLAN BUDUR’

Program da konuşan Akşener Bayburt milletvekili adayları için oy istedi. Akşener şöyle konuştu: “Türkiye’de eksen dini anlamda kaymıştır. Benim yıllardır üzerinde çok durduğumu, şaşırdığım şey bu dur. Dolaysıyla şimdi kişilere söyleyin bakın size önerim şura da. Milletin huzurunda ağır bir eleştiri yapın siyasi kişiliklerden birine bakın edep dışı demiyorum ağır bir eleştiri yapın, hukuk kısmını ayırdım daha insani anlamda din üzerinden size nasıl saldıracaklar görün, her türlü iftirayı her türlü müptezelliği nasıl yapacaklar görün. Ama buna karşılık dine hakaret edin size hiçbir şey yapmayacaklar. Asıl vahim olan budur.”