Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili adayı Meral Akşener, 7 Haziran’da yapılacak olan seçime büyük bir katılımın olacağını söyledi. Akşener, vatandaşların kendilerinden “Bizi birbirimize düşüren dilden uzak olun, siz projelerinizi anlatın ve mutlaka seçim güvenliğini sağlayın.” dediğini söyledi.

MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Meral Akşener seçim çalışmaları kapsamında Bahçelievler’de vatandaşlarla bir araya geldi. Partisinin Şirinevler’de bulunan seçim standına gelen Akşener’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşener ile sohbet eden vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“İKTİDARIN, SEÇMENİ GÜVENLİKLİ BİR BİÇİMDE SEÇİME GÖTÜRECEĞİ KONUSUNDA ENDİŞE VAR”

Seçim çalışmaları sırasında yaptığı görüşmelerde vatandaşların endişelerini dile getirdiğini aktaran Akşener, şöyle konuştu: “Vatandaşlarda, iktidarın seçmeni güvenlikli bir biçimde seçime götüreceği konusunda endişe var. Bir arıza, kavga, niza çıkaracağından endişeleri var. Bu nedenle başta MHP olarak diğer muhalefet partilerinden de seçmenimiz, Allah rızası için seçime güvenli bir şekilde gitmemizi sağlayın, iktidarın ortaya koyduğu gergin, kutuplaştırıcı, bizi birbirimize düşüren dilden uzak olun, siz projelerinizi anlatın ve mutlaka seçim güvenliğini sağlayın diyorlar. Büyük katılım olacak 7 Haziran seçimlerine ve çok ciddi bir değişiklik yaşanacak, ilginç bir tablo çıkacak.”

MHP’ye büyük bir ilginin olduğunu vurgulayan Akşener, “Seçim stantlarında seçmenimizle, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. MHP’nin projelerine, seçim beyannamesine, özellikle ekonomik değerlere büyük bir talep var. 2007 ve 2011 yıllarında daha ziyade güvenlik üzerinden tanımlarken seçmenimiz, bugün iktidara hazırlanan, iş başına geldiğinde yönetmeye hazır bir ekip olarak görüyor.” dedi.

“AKP’DEN TEK BAŞINA İKTİDAR ÇIKMAYACAK”

Akşener, vatandaşlarla bir araya geldiğinde edindiği izlenimleri ise şöyle ifade etti: “MHP tek başına iktidar olmak için odaklanmıştır. Sayın genel başkanımızın talimatıyla tüm teşkilatlarımız, ülkü ocaklarımız, milletvekili adaylarımızla büyük bir çalışma içindeyiz. Gördüğüm şu ki MHP büyük bir sonuç alacak. Şunu net söyleyebilirim, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden tek başına iktidar çıkmayacak, hızla eriyor. Başbakan Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki sakil durum yani Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından sürekli madara edilme halini vatandaşın son derece dikkatle izlediğini görüyorum.”

Seçim standına gelen Meliha Durmuş isimli bir vatandaş ise evinin istimlak edildiğini belirterek yaşadıklarını Akşener’e anlattı. Evinin bedelinin altında istimlak edilmek istendiğini ifade eden Durmuş, elindeki belgeleri göstererek kendisiyle ilgilenilmesini istedi.