Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde merdivenlerden yuvarlanan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan yakınları ise göz yaşlarına boğuldu. Böbrek hastası olan kadının köyde yaşadığı, kızının oturduğu ilçeye geldiği ve torununun mezuniyet programına katılıp yarın da köye döneceği öğrenildi.

Olay Orhanlar mahallesi Huzur sokak numara 58'de meydana geldi. Çarşıdan evine gelen Habibe Aykuş, merdivenlerden çıktığı sırada dengesini kaybederek merdivenlerden yuvarlandı. Yere yığılan kadının yardımına koşan mahalleli kadınlar 112 ekiplerine haber verdi. Bu sırada olay yerinin yakınında ki özel sağlık kuruluşunda çalışan hemşire ve sağlık görevlileri kadının yanına gelerek ilk müdahaleyi yaptı. Özel sağlık kuruluşu çalışanları kalbi duran kadına kalp masajı yaparken, 112 ekiplerinin gelmesiyle sedyeye alınan yaşlı kadın özel hastaneye kaldırıldı.

Özel hastanede tedavi altına alınan ve yaklaşık yarım saat süren çabaya rağmen Habibe Aykuş hayata döndürülemedi. Acı haberi alan kızları ve yakınları göz yaşlarına boğuldu. Kadının 4 çocuk annesi ve böbrek hastası olduğu, torununun mezuniyet programına katılmak için köyden ilçeye geldiği öğrenildi.

Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.