Merhametin insan yaşamındaki öneminin gençler üzerinde farkındalık hissini uyarması, merhamet duygusunun yalnızca sevginin, şefkatin, hoşgörünün, yardımlaşmanın yaşandığı ortamlarda gelişebileceğinin önemini vurgulamak amacıyla hazırlanan 'Merhamet Yangını' projesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız tarafından basına anlatıldı.

Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda basın mensupları ile bir araya gelen Yıldız, “Meslekte 12. yılım. Bu zamana kadar birçok proje yaptık. Ama benim meslek hayatımdaki en önemli ve en anlamlı proje ‘Merhamet Yangını’ projesidir. 4 aydır gençlik liderlerimizle beraber çalışıyoruz.” dedi.

Projeyi, kâğıt üzerinde proje yapmış olmak için değil, topluma katkı sunmak amacı ile yaptıklarının altını çizen Yıldız, “Toplumda gördüğümüz en büyük eksiklik son yıllarda kaybolan merhamet duygusuydu. Bizim sloganımız şudur; biz bir yangın başlatacağız. Bu yangın Çankırı’dan başlayıp tüm Türkiyeyi ve tüm dünyayı sarsın ve adı merhamet olsun.” diye konuştu.

“Birbirinin mutsuzluğundan mutlu olan insanlar var. Birbirinin düşkünlüğünden, birinin sıkıntısından birilerinin mutlu olduğunu görüyoruz.” sözleri ile konuşmasını sürdüren Yıldız, “Gerçekten bu çok acı ve bu olay toplumdaki merhamet duygusunun kaybolduğunu, merhamet hissinin azaldığını görüyoruz. Birçok akademisyenle çalıştık. Merhamet ile ilgili tanıtım filmi çektik ve bütün okullara dağıttık, 80 ile de dağılacak. Bu proje çok ciddi ve anlamlı bir proje. İlerleyen zamanlarda projeyi İngilizceye çevirip bütün büyükelçiliklere göndereceğiz. Merhametsizlik sadece Çankırı'nın ya da Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu. Toplumda yaşadığımız sıkıntıların en büyük sebebi içimizdeki merhamet duygusunun kaybolmasıdır. Toplamdaki sıkıntının içimizdeki merhamet duygusuyla kaybolmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bütün okullarda merhamet mektupları yarışması yaptıklarını söyleyen Yıldız, proje kapsamında gerçekleştirecekleri bazı faaliyetleri şöyle sıraladı: “Dünyada değişik ülke liderlerine yazılacak bu mektupları muhataplarına ulaştıracağız. Yılın merhamet ödüllerini vereceğiz. 20 yıldır yatalak eşine, çocuğuna bakan insanları ödüllendireceğiz, yaptıkları işin ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. Çankırı genelinde yatalak hastaları ve bakan insanları, huzurevi ve hastaneyi gençlerimizle ziyaret edeceğiz. Gençlik Merkezi'ndeki gençlerimiz tarafından merhamet konusunu işleyen ‘Reis Bey’ tiyatro oyununu sahneye koyacağız.” dedi.