Bursa Ulu Camii'nde ikindi namazı öncesi 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlit programına yüzlerce vatandaş katılırken Demokrat Parti teşkilat üyeleri de programdaki yerini aldı.

Demirel için Türkiye'nin 81 ili ve ilçelerindeki toplam 186 caminde Mevlid-İ Şerif okutuldu. İkindi namazı öncesi Bursa ulu Camii'nde de merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için mevlit okutuldu. Ulu Camii din görevlilerinin Kur'an tilavetiyle başlayan programda Demirel için dualar edildi. Programa çok sayıda vatandaş katılırken Demokrat Parti (DP) yöneticileri ve üyeleri de camideki yerini aldı.

DP Bursa İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu, "Ülkemizin yetiştirdiği değerli devlet adamı Süleyman Demirel'in mevlit programına geldik, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Değerli bir adamı kaybettik, hizmetleri saymakla bitmez, bir insana boşuna 'barajlar kralı' demezler. O isim ebediyen devam edecek, üzüntülüyüz." dedi.

Mevlit programına katılan vatandaşlardan Afet Güloğlu ise şunları kaydetti: "Sayın Demirel Türk siyaset tarihinin son 50 yılına damgasını vurmuş, ülkenin en büyük siyasetçilerinden biridir. Onunla çalışmaktan mutluyum, Zamanı gelince her fani gibi ahirete intikal etti. Türkiye onu hizmetleriyle hatırlayacaktır her zaman için."

Sevgi Güngör de "Efendi, çok takdir ettiğimiz biriydi. Kıymeti bilinmedi." diye konuştu.