Edirne’de Meriç Nehri’ne düşerek kaybolan üniversite öğrencisi Mert Bektaş’ın cesedi bulundu.

Önceki gece saat 03.00 sıralarında Meriç Köprüsü’nün ortasında bulunan seyir terasında dengesini kaybeden 21 yaşındaki Bektaş'ı arama çalışmaları aralıksız devam ederken bir vatandaş, 156 Jandarma ihbar hattını ayarak Meriç Köprüsü’nün yaklaşık 2,5 kilometre aşağısında bir erkek cesedinin bulunduğunu haber verdi. İhbar üzerine jandarmadan bir ekip ile çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. Nehirde arama yapan dalgıç polisler de cesedin bulunduğu Kirişhane mevkii Bahçelik bölgesine yönlendirildi. Nehir suyuna giren ekipler ağaca takılan cesedi alarak kıyıya çıkarttı.

İhbarı yapan bahçe sahibi Erdan Kara, öğle saatlerine doğru bahçesine geldiğini ve bakım yaptığı sırada insan cesedi gördüğünü söyledi. Bunun üzerine jandarmayı arayarak haber verdiğini anlatan Kara, ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda bir gencin cesedinin çıkarıldığını ifade etti.

Bu arada haberi duyan baba Mehmet Bektaş, oğlunun cesedinin bulunduğu bölgeye getirildi.
Hayatını kaybeden oğlunu ceset torbası içerisinde gören acılı baba, ayakta durmakta güçlük çekti. Acılı babayı polisler teselli etmeye çalıştı.

Gencin cenazesi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.