Meriç Nehri’ne düşerek kayıp olan üniversiteli gencin yakınlarının nehir kıyısında acı bekleyişleri sürüyor.

Önceki gün gece 03:00 sıralarında bir kişinin nehre düştüğünü gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Bunun üzerine polis, AFAD ekiplerine haber vererek olay yerine geçti. Meriç Köprüsü’nün ortasında bulunan seyir terasında bir cep telefonunu bulan ekipler, nehre düşen gencin 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Bektaş olduğunu belirledi. Gencin kurtarılması için ekipler seferber oldu ancak gece karanlığında bir sonuca ulaşılamadı.

Bunun üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nden Dalgıç polis ekibi istendi. Ekipler dün sabah saatlerinde Edirne’ye gelerek Meriç Nehri’ne dalış gerçekleştirdi. Ancak üzerinden yaklaşık 36 saat geçmesine rağmen bir sonuç alınamadı. Olayın ikinci gününde AFAD ekipleri ve dalgıç polisler Meriç Nehri’nde aramalara başladı.

Bu arada Trakya Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü 2 sınıfta okuyan Mert Bektaş’ın yakınları da iki günden bu yana nehir kenarında arama çalışmalarını takip ediyor.
Gencin öz annesi Nilüfer Mavzer, baba Mehmet Bektaş ile Edirne’de birlikte yaşadığı üvey annesi Rahife Meriç’in nehir kenarındaki acı bekleyişleri sürüyor.

Acılı aileyi Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ziyaret ederek teselli etti.
Gencin yakınları arama çalışmalarının yetersiz olmasından şikâyet etti.