Bulgaristan’daki yağışlar sonrası debisi yükselen Meriç Nehri’nden taşan su, Karaağaç Mahallesi’ne giden yolu kapladı.

Komşu ülkede etkili olan kar yağışı yerini yağmura bıraktı. Yağmurla birlikte karlar erimeye başladı. Bunun sonucunda nehirlerin debisi yükseldi. İlk olarak Tunca Nehri taştı. Nehrin kolları arasında bulunan tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı sular altında kaldı. Nehir üzerinde bulunan çok sayıda tarihi köprü de sulara gömüldü.

Tunca Nehri’nin ardından bazı noktalarda Meriç Nehri taşmıştı. Kar erimesinin tamamlanmasıyla her iki nehirde debi düşüşe geçmişti. Ancak bu kez Arda Nehri’nden gelen su, Meriç’in seviyesini yükseltti. Mart başında Arda Nehri havzası da yoğun kar aldı. Yağmurla birlikte karlar erimeye başladı. Arda üzerindeki Bulgaristan barajları doldu. Barajların savaklarından bırakılan su, Meriç’in suyunu bin 379 metreküp/saniyeye kadar yükseltti. Meriç Nehri’nden taşan su, kıyıda bulunan sosyal tesislerin bahçelerine girdi. Meriç suyu gece saatlerinden itibaren Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında bağlantıyı sağlayan Lozan Caddesi’ni bastı. Aynı güzergah üzerinde bulunan Meriç ve Tunca köprülerinin ayakları da su altında kaldı.

Şubat ayında yaşanan taşkına oranla daha düşük seviyede seyreden debiler, şu ana kadar Karaağaç Mahallesi'nde ulaşımda herhangi bir aksama yaşatmadı. Gece saatlerine kadar yükselişini sürdüren Meriç Nehri'nin debisi sabaha doğru düşmeye başladı.