Türkiye ve Bulgaristan’daki aşırı yağışlar sonrasında nehirlerin debileri taban yaptı. Yağışlar sonrasında Meriç ve Tunca nehirleri bir ay aradan sonra yeniden taştı. Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu Karaağaç Mahallesi ile Edirne’nin bağlantısı kesildi.

Yağışlarla birlikte hızla debisi yükselen nehirlerden ilk olarak Tunca taştı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı er meydanını saran nehir suları bölge ile bağlantıyı sağlayan Fatih ve Kanuni köprülerini kapladı. Er meydanının bulunduğu saraç içi mevkine giden yollar taşkın nedeniyle trafiğe kapatıldı. Gün boyu devam eden yükseliş nedeniyle Edirne Valiliği Karaağaç mahallesine bağlantıyı sağlayan Meriç ve Tunca köprülerini gece 24:00’ten itibaren trafiğe kapattı.

Son yapılan ölçümlerde Meriç Nehri’ndeki su seviyesi Arda Nehri suyunun katılmasıyla birlikte bin 400 metreküp/saniyeyi geçti. Yükselişin devam ettiği Tunca Nehri’nde ise su seviyesi 400 metreküp/saniyeye yaklaştı.
Nehirlerdeki su seviyesi artışının günün ilerleyen saatlerinde daha da artması bekleniyor.

Her yıl bir iki kere taşan nehirler Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında bildik görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Köprülerin trafiğe kapatılması ve sivil araçların geçişine izin verilmemesi nedeniyle 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birlikler devreye girdi.

Daha önce özel ve toplu ulaşım araçların karşılıklı olarak insanları taşıdığı bölgede bu kez askeri araçlar vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Nehrin karşı kıyısında bulunan vatandaşların bazıları da kepçe ile gelmeyi tercih etti.

Taşkından dolayı vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamaması için polis gece boyunca taşkına karşı anonslar yaptı.
Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen balıkçı kulübesinde bulunan bir vatandaş mahsur kaldı. Gece boyuncu kulübede kalan vatandaş günün aydınlanmasıyla birlikte kendisini nehir suyunun ortasında buldu. Vatandaşın kurtarılması için AFAD ekiplerinden yardım istendi.