Cumhuriyet Meydanı’nda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik arasında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “2015 yılında da otobüs alımlarımıza devam edeceğiz. Mersin’deki insanlarımızın ulaşım problemlerini kökünden çözme gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin’de yaşayan insanların özellikle ulaşım konusundaki sıkıntılarını bir nebze olsun giderebilmek düşüncesiyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nden almış oldukları kararları hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kocamaz, “İhaleye girmeden, Devlet Malzeme Ofisi’nden almış olduğumuz 60 adat aracın, plaka ve sigorta işlemleri bittikten sonra yaklaşık 10 gün içerisinde inşallah Mersinlilerin hizmetine girecek. Bu araçlar yeterli değil. 2015 yılında da otobüs alımlarımıza devam edeceğiz. Böyle bir hizmetle Mersin halkını rahatlatabilirsek ne mutlu bize. Almış olduğumuz bu otobüsler, elbette Mersin’in ulaşım problemi için tam manasıyla bir çözüm değil. Mersin’in mutlaka çağdaş kentler gibi bir an önce raylı sisteme kavuşması lazım. Bununla ilgili çabalarımızı, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mersin’deki insanlarımızın köyüyle, kentiyle, beldesiyle ulaşım problemlerini kökünden çözme gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

“ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR”

2015 yılında hala elle tutulur bir ulaşım master planının olmamasını eleştiren Kocamaz, “Şu anda ulaşım master planı ile ilgili eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah ulaşım master planı ile birlikte, kentte acil çözüm bekleyen, kentte yapılacak kavşaklarla ilgili çalışmalar başlayacak. Hedefimiz, 2015 yılında en az iki tane alt geçidi Mersinlilerin hizmetine sunabilmektir.” ifadesini kullandı.

“SAYGISIZLIK YAPANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ”

Mersin’de yaklaşık bin 400 civarında dolmuş olduğunun bilgisini veren Başkan Kocamaz, “Böylesine karmaşıklığın, keşmekeşliğin yaşandığı bir kentte ulaşım problemlerini çözmek hepimizin boynunun borcudur. Bu kentte yaşan insanların rahatı, onların hizmetleri en iyi şekilde alması bizim öncülüğümüzdür. Bugün maalesef 5 yaşını geçmemesi gereken birçok dolmuşun belki 10 yaşında olduğunu ve halka çok kötü hizmetler verdiğini, özellikle sürücülerin yeterli eğitim almadığı için halka olumsuz davrandıklarını biliyoruz. Bu olumsuz davranışlar sadece sivil araçlardan değil, belediye şoförlerimiz tarafından da yapıldığını biliyoruz. Vatandaşlarımız da şikâyetlerini bize iletiyorlar. İster belediye çalışanı, ister sivil araçlarda halka saygısızlık yapan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bu halk hizmetin en iyisine layık. Halkı velinimet olarak algılaması gereken toplu taşıma şoförlerinin halka gereken saygıyı, sevgiyi göstermesi, giyimine, saçına, sakalına dikkat etmesi, halkı mutlu etmesi lazım. Biz problem çıkaranlarla sonuna kadar uğraşırız ama kimsenin problem çıkarmasını arzu etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Zaman zaman toplu taşıma araçlarına zarar verildiğini ve bazı bölgelere toplu taşıma talebi olmasına rağmen bundan dolayı gönderilemediğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bu kentte yaşayan herkesi milletin malına sahip çıkmaya davet ediyorum. Dolayısıyla bu kent hepimizin, bu kente ve bu araçlarımıza hep birlikte sahip çıkacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından, karşılıklı plaket sunumunun ardından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik arasında otobüslerin temsili anahtar teslimi yapıldı.